«ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ» - «σατυρική ποίηση / μυθοπλασία» του Αλ. Χάχαλη


«ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ»
«Σατυρική ποίηση / μυθοπλασία»
του Αλ. Χάχαλη


Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κερπινή το βιβλίο του Αλέξανδρου Χάχαλη, με τίτλο:    ‘‘ΕΝ ΚΡΆΤΕΙ ΑΚΡΑΤΕΊΑΣ’’. Σατυρική Ποίηση / Μυθοπλασία, για αναγνώστες άνω των 17 ετών (πιθανή ομοιότης με πρόσωπα υπαρκτά είναι συμπτωματική).
Αφιερωμένο στον πολύπαθο λαό μας και ιδιαιτέρως στον Μίκη Θεοδωράκη, από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΡΠΙΝΗ βρίσκεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα το “Εν Κράτει Ακρατείας” ένα σατυρικό ποιητικό δράμα, όπως το χαρακτηρίζει ο δημιουργός του και συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης.
Τα σκίτσα είναι της Χρυσής Θεοδωρίδου.
Στον πρόλογο ο κ. Χάχαλης μας δίδει το χρονικό της δημιουργίας του νέου έργου του, το οποίον είναι ήδη μελοποιημένο και δραματοποιημένο. Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή να παρουσιασθεί επί σκηνής εντός του έτους.

Ας πάρουμε μία αποσπασματική γεύση:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΥΠΟΨΉΦΙΟΥΣ
ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕ ΝΟΙΩΘΟΥΝ
ΓΕΝΊΤΣΑΡΩΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ
ΠΟΥ ΜΑΥΡΑ ΣΚΕΔΙΑ ΚΛΩΘΟΥΝ

ΒΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΚΕΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΝ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ
Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ
Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ
ΜΕΣΩ ΜΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟύΡΓΩΝ
ΞΕΔΕΚΑΡΙΣΤΗΚΑΜΕ
ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟΝ
ΜΕΣΩ ΠΕΙΝΑΣ ΚΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ
ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΦΥΓΑΝ’ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ

ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝΕ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝΕ
ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΤΕΤΟΙ’ ΑΓΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
ΖΗΣΑΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ!


Το βιβλίο έχει 48 σελίδες, διαστάσεων 17Χ24.
ISBN: 978-960-99009-5-9.


Ο Αλέξανδρος Χάχαλης είναι θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής. Το έργο του διαχρονικό, αρχέγονο, προοδευτικό, επαναστατικό και επικό. Εσπούδασε κλασσική σύνθεση στο Aaron Copland School στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε και εδημιούργησε για 21 χρόνια, 1980-2001.
Έχει συνθέσει για διασήμους γλύπτες & ζωγράφους, έχει δώσει παραστάσεις σε συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς και φεστιβάλ παγκοσμίως.
Το 2014 παρουσίασε το ΠΥΡΑΕΙΖΩΟΝ προς τιμήν του θρυλικού εκλιπόντος αστροναύτη Neil Armstrong, του Ρώσου κοσμοναύτη Alexei Leonov, και παγκοσμίως διακεκριμένων αστροναυτών επιστημόνων και καλλιτεχνών συμμετεχόντων όπως οι Charles Duke, Walter Cunningham, Stephen Hawking, Richard Dawkins, Βrian May, Rick Wakeman), στο περίφημο Φεστιβάλ STARMUS, στο θέατρο Grande Auditorio de Tenerife στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, με τηλεοπτική κάλυψη από την Κρατική Τηλεόραση της Ισπανίας.
Το 2015 και το 2018 παρουσίασε στην Τεχνόπολη των Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Θέατρο της Θεσσαλονίκης το Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ προς τιμήν της φιλοσόφου ΥΠΑΤΙΑΣ, και της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αντίστοιχα, με συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων και καλλιτεχνών διεθνώς ανεγνωρισμένων. Μετεδόθησαν διαδικτυακά μέσω e-learning του ΕΚΠΑ. Το 1998 από τον σύλλογο των Ελλήνων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Σικάγο, γιά την ηχητική του απόδοση της ελληνικής γλώσσας και την αφοσίωσή του στον Ελληνικό Πολιτισμό. Το 2005 στο Μέγαρο Μουσικής των Αθηνών στην τελετή Αριστεία για την καλλιτεχνική του αναγνώριση διεθνώς.Βραβεύσεις: Το 2000 από τον οργανισμό Playwrights’ Preview Society στο Central Park της Νέας Υόρκης για την εισφορά του στο θέατρο πλάι στην Ολυμπία Δουκάκη καί άλλους έξη Έλληνες καλλιτέχνες.
Το 2002 Ιδρυσε τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ με σκοπό την καλλιέργεια και την διάδοση του Διαχρονικού Ελληνικού Πολιτισμού ανά την υφήλιον.


Περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: +30.210.339.2500, email υπ’ όψιν κυρίας Πάντζα.

ΛΕΞΕΙΣ: εκδοσεις Κερπινη, Χαχαλης, Σατυρικη Ποιηση, Μυθοπλασια, Θεοδωρακης, σατυρικο ποιητικο δραμα, σατυρα, Θεοδωριδου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ