Περισσότερο από 11 ώρες διακοπή ρεύματος στην Τήλο!


Περισσότερο από 11 ώρες
διακοπή ρεύματος
στην Τήλο!
  

Μια πολύ δύσκολη βραδιά ήταν της 29ης Ιουλίου 2019 για το νησί της Τήλου, τους κατοίκους  και τους πολυάριθμους επισκέπτες του. Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μια πρωτοφανή για τον τόπο υγρασία, συνέβη και πολύωρη διακοπή ρεύματος, που διήρκησε περισσότερο από 11 ώρες! Η δήμαρχος Τήλου κ. Μ. Καμμά, εξέδωσε το εξής δελτίο Τύπου:

Από το πανηγύρι του αγίου Παντελεήμονος στην Τήλο...

«Αγανάκτηση, θυμός, απελπισία, κούραση και πολλά ακόμη αρνητικά συναισθήματα μας κυριεύουν για την δυσάρεστη κατάσταση που βιώσαμε, και όχι για πρώτη φορά είναι η αλήθεια, μία κατάσταση όμως για την οποία ειδικά χθες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από όλες τις απόψεις.
Και συγκεκριμένα,
Αφού πέρασαν οι δύο πρώτες ώρες διακοπής ρεύματος που σύμφωνα με τα σχέδια εκτάκτων αναγκών της ΔΕΗ θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί ομαλά το νησί, οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την ζημιά, που τελικά αποδείχτηκε ότι  ήταν στο δίκτυο της Τήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του σκότους. Έτσι με το πρώτο φως της ημέρας το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εντόπισε την βλάβη, την επισκεύασε και στις 8.30 το πρωί επιτέλους είχαμε και πάλι ρεύμα.
Θέλουμε να σταθούμε επίσης σε κάποια σημεία που πραγματικά μας προκάλεσαν φοβερή εντύπωση.
Πρώτα από όλα να δώσουμε συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ σε Τήλο και Νίσυρο που όλο το βράδυ ήταν στους δρόμους και σε δύσβατες περιοχές, προσπαθώντας να εντοπίσουν τη ζημιά. Αυτό μπορούμε να το βεβαιώσουμε και εμείς που ήμασταν σε διαρκή  επικοινωνία μαζί τους από τα σπίτια μας όμως ή από τα γραφεία μας…
Κάποιοι καλοθελητές βιάστηκαν πάλι να κατηγορήσουν τον Δήμο και το ενεργειακό έργο TILOS, να ειρωνευτούν, να απειλήσουν με εισαγγελείς και αστυνόμους για τα κακώς κείμενα που η παρούσα και επόμενη δημοτική αρχή πράττει στο νησί.
Μα αλήθεια τώρα δεν κουραστήκατε;;;
Ενημερώνουμε λοιπόν ότι όσο εσείς κατηγορούσατε –γιατί αλήθεια δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε…-εμείς προσπαθούσαμε να δώσουμε λύση και ναι όλο το βράδυ και ναι δώσαμε. Και τον Εισαγγελέα πρώτοι εμείς τον ενημερώσαμε για την κατάσταση που επικράτησε στο νησί γιατί αυτό ορίζει η Δημοκρατία μας κύριοι! Το πρώτο πράγμα που μας ρώτησε ο Εισαγγελέας είναι εάν κατά την άποψη μας, υπήρχε δόλος στην χθεσινή διακοπή και φυσικά του απαντήσαμε πως ΟΧΙ! Εάν κάποιος έχει αντίθετη άποψη μπορεί με στοιχεία να πάει και να καταγγείλει τους υπαίτιους.
Το νησί δεν μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί μέχρις ότου εντοπιστεί η βλάβη, επισκευαστεί ή απομονωθεί, γιατί η ενέργεια από όπου και να δινόταν –υβριδικό σταθμό, ηλεκτρογεννήτρια-  πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε, βλέπετε η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ έτσι ώστε να μπορεί το ηλεκτρικό ρεύμα να μεταφερθεί με Bluetooth.
Τώρα όσον αφορά το ενεργειακό έργο TILOS project έχουμε να πούμε ότι ο Δήμος Τήλου είναι υπερήφανος για την σύλληψη και υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου. Ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένα καινοτόμο έργο που συμμετέχουν 15 εταιρίες από 7 Ευρωπαϊκές χώρες και που κέρδισε 2 ευρωπαϊκά βραβεία, ένα έργο που τα τελευταία τρία χρόνια εκπροσωπεί τη χώρα μας σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρουμ ως το σπουδαιότερο έργο πράσινης ανάπτυξης σε μικρά νησιά, ένα έργο πιλότο το οποίο ευελπιστούμε ότι θα αντιγράψουν και άλλα ελληνικά και ευρωπαϊκά νησιά.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί θα πρέπει να απολογηθούμε για το συγκεκριμένο έργο, για ένα έργο που δεν κόστισε στον Τηλιακό ούτε ένα ευρώ αλλά αντίθετα μέχρι σήμερα έχει κάνει γνωστό το νησί μας ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, έχουμε διαφημιστεί στα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης και ένα έργο που στο τέλος θα επιστρέψει και χρήματα στο Τηλιακό σύμφωνα με τον νόμο 3468/2006.
Να απολογηθούμε γιατί φέραμε ένα έργο στην Ελλάδα χωρίς η χώρα να έχει νομοθετημένο πλαίσιο; Που αναγκάσαμε την Κυβέρνηση και τους Θεσμούς να νομοθετήσουν για ολόκληρη τη χώρα;
Αλλά πραγματικά πιστεύουμε ότι ο Δήμος Τήλου πρέπει να απολογηθεί που δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα που δεν έχουν λύσει οι Κυβερνήσεις, της συνεννόησης και συνεργασίας δυο Κρατικών Εταιρειών (ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ) ώστε  αυτό το έργο να αποδώσει τα μέγιστα και να αποδείξει ότι  η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορεί .
Και κλείνουμε δίνοντας μια υπόσχεση. Το γραφειοκρατικό πρόβλημα θα το λύσουμε όσο ψηλά και να πρέπει να φτάσουμε.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΜΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΛΟΥ

Τήλος 30.7.2019».

ΛΕΞΕΙΣ: Τηλος, ρευμα, πανηγυρι, Αγιος Παντελεημονας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ