Οι αμόρφωτοι, ανιστόρητοι, και αρνησιπάτριδες Εθνομηδενιστές και οι Πατεράδες μας - του Ν. Καρπούζη


Οι αμόρφωτοι, ανιστόρητοι,
και αρνησιπάτριδες
Εθνομηδενιστές
και οι Πατεράδες μας…


   Είπαμε, οι Εθνομηδενιστές είναι κατ’ αποκλειστικότητα όχι μόνον αμόρφωτοι και ανιστόρητοι, αλλά και σε μεγάλο βαθμό αρνησιπάτριδες ώστε να μην παραδέχονται αναμφισβήτητα ιστορικά δεδομένα και μαρτυρίες που τα συνοδεύουν.
   Στόχος τους, κατ’ εντολή εκείνων που θέλουν να αφανίσουν το ελληνικό Έθνος και την Πατρίδα μας από τον χάρτη, είναι να παρουσιάσουν μια… “αναβαθμισμένη”, τάχα, Ιστορία αφαιρώντας από κάθε σχολικό βιβλίο ακόμα και τα στοιχειώδη ιστορικά γεγονότα και στην συνέχεια κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να γίνει πηγή έμπνευσης φιλοπατρίας στους νεώτερους.
   Με τις ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ (έτσι χαρακτηρίζουν οι Εθνομηδενιστές κάθε ιστορική πραγματικότητα) επιθυμώ να φέρω σε επαφή τους αγαπητούς αποδέκτες των μηνυμάτων μου με συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα ιστορικά ντοκουμέντα ελπίζοντας την προώθησή τους και σε φίλους των.
   Τα επισυναπτόμενα αποσπάσματα προέρχονται από ιστορικές εργασίες γνωστών ιστορικών και τα οποία χρόνια πριν τα τύπωνα σε μικρό αριθμό αντιτύπων και τα μοίραζα σε φίλους προκειμένου να μοιραστώ μαζί τους πτυχές της Ιστορίας μας, μη αναλογιζόμενος ότι κάποτε θα χρειαζόντουσαν προκειμένου να αποκρούσουν το μίασμα τού εθνομηδενισμού που έχει εισβάλει στην Παιδεία.
   Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι μια επιβεβαίωση που προέρχεται από έναν περιηγητή που έζησε την ελληνική καθημερινότητα και τους αγώνες των Πατεράδων μας που έκαναν για το στήσιμο της Πατρίδας μας την οποία σήμερα οι, πληρωμένοι,… “προοδευτικοί” προσπαθούν να την ξεθεμελιώσουν παραδίδοντάς την ως ένα… “ξέφραγο αμπέλι” στους παγκόσμιους… “επενδυτές”.
   Ανάμεσα στα γραφόμενα τού Ιταλού περιηγητή διαφαίνονται έντονα και στοιχεία κληρονομικής σχέσης μεταξύ των νεο-Ελλήνων και των αρχαίων προγόνων μας, όπως η αγάπη προς την Πατρίδα, την Ελευθερία και τον Πολιτισμό. Η συγγένειά τους δεν είναι μονάχα φυλετική, αλλά και πολιτισμική.
   


  ΛΕΞΕΙΣ: εθνομηδενιστες, εθνομηδενιστης, εθνομηδενισμος, Ρουμελη, Στερεα Ελλαδα, 1825, Πετσιο, Pecchio, Σουλι, Ρουμελιωτες, Σουλιωτες, Αχαιοι, γρεναδιεροι, Ναπολεων, Μποτσαρης, Μεσολογγι, 1823, Προυσσος, Προυσος, Καραισκακης, Φωτιαδης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ