Περίπου 200 μαχαίρια 40.000 χρόνων βρέθηκαν στην Πολωνία - Και θυσία σκύλου για επιτυχία τήξης μετάλλου σε παράνομο κλίβανο!


Περίπου 200 μαχαίρια
40.000 χρόνων
βρέθηκαν στην Πολωνία

Και θυσία σκύλου
για επιτυχία τήξης μετάλλου
σε παράνομο κλίβανο!


Μια σειρά τεχνουργημάτων και περίπου 200 μαχαίρια και ξύστρες εποχής Νεάντερνταλ ανακαλύφθηκαν σε μια σπηλιά, επάνω σε ένα ερειπωμένο κάστρο, στο Olsztyn, στην Σιλεσία, στην βορειοανατολική Πολωνία.
Η σπηλιά μπορεί να είχε στηρίξει, τον 13ο αιώνα, το κάστρο, που κτίσθηκε επάνω της!
Ο αρχαιολόγος Mikołaj Urbanowski του Ιδρύματος «Φύση και Άνθρωπος» εδήλωσε ότι τα πέτρινα εργαλεία εκτιμάται ότι είναι περίπου 40.000 χρόνων και δημιουργήθηκαν σε μια εποχή που οι Νεάντερνταλ και οι Homo Sapiens (σύγχρονοι άνθρωποι) ζούσαν στην Ευρώπη, αλλά με μια τεχνική, που είναι γνωστή ότι έχει χρησιμοποιηθεί ενωρίς από τους σύγχρονους ανθρώπους.


Άλλα ιδιαίτερα ευρήματα από την σπηλιά είναι ένας φούρνος, που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή χαλκού τον 15ο αιώνα. Αυτό από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερο. Αλλά κάτω του, ευρέθη ο σκελετός ενός νεαρού σκύλου. Ίσως «προσφορά». «Ο σκοπός της προσφοράς», εδήλωσε ο κ. Urbanowski, «της οποίας οι ρίζες μπορούν να εντοπιστούν πίσω στις "παγανιστικές" περιόδους, ήταν να επιτύχει η διαδικασία τήξης. Οι μεταλλουργοί είχαν πολλές γνώσεις, αλλά η διαίσθηση και η τύχη ήταν καθοριστικής σημασίας. Υποθέτω ότι ο κλίβανος μπορεί να έχει κρυφτεί στην σπηλιά για να αποκρύψει μια εργασία κοπής απομιμήσεως κερμάτων ή για κάποιον άλλο παράνομο σκοπό»

ΠΗΓΗ: Science in Poland, 9.8.2019.


ΛΕΞΕΙΣμαχαιρι, Πολωνια, θυσια σκυλου, τηξη, μεταλλο, κλιβανος, σκυλος, ξυστρα, Νεαντερνταλ, καστρο, Ολσζτιν, Ολζτιν, Σιλεσια, σπηλια, χαλκος, σκελετος, προσφορα, μεταλλουργος, τυχη, σπηλαιο, κοπη νομισματων, απομιμηση, κερμα, νομισμα, παρανομια, παραχαραξη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ