Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με θέμα την αρχαιοκαπηλία, στην Μύκονο

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού
με θέμα την αρχαιοκαπηλία,
στην Μύκονο


Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 στις 19.00, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου, η Γεωργία Βασιλειάδου θα παρουσιάσει το παιδικό βιβλίο της «Θέλω να γυρίσω σπίτι μου», με θέμα την αρχαιοκαπηλία, σε εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου.
Πρόκειται για μια χιουμοριστική, αστυνομική περιπέτεια, η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Ο  Πιτ και ο Πατ δεν είναι απλοί τουρίστες. Πίσω από την επίσκεψή τους στην Δήλο κρύβεται μια σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.  Το κατεστραμμένο άγαλμα του Απόλλωνα των Ναξίων θυμώνει με όσους κλέβουν ελληνικούς θησαυρούς, ενώ τα αγάλματα στον βυθό αγωνιούν για την τύχη τους. Την λύση δίνει η πιο γρήγορη σουπιά, ο αστυνόμος Μελάνης.

Στόχος του βιβλίου είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών στο πρόβλημα της αρχαιοκαπηλίας και κατ’ επέκτασιν η καλλιέργεια της πολιτιστικής τους συνείδησης. Η ιστορία θέτει προβληματισμούς για την προστασία και τον επαναπατρισμό των ελληνικών θησαυρών, τονίζοντας ταυτόχρονα και τον σημαντικό  ρόλο των μουσείων.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣ: Αρχαιολογικο Μουσειο Μυκονου, Μυκονος, Βασιλειαδου, βιβλιο, αρχαιοκαπηλια, Γιαννοπουλος, χιουμορ, αστυνομικη περιπετεια, παιδι, προσχολικη ηλικια, σχολικη ηλικια, Πιτ, Πατ, τουριστας, Δηλος, αγαλμα, Απολλωνας των Ναξιων, Ναξος, Απολλων, κλοπή, ελληνικοι θησαυροι, βυθος, σουπια, αστυνομος Μελανης, μελανι, πολιτιστικη συνειδηση, επαναπατρισμος, μουσειο 
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ