Πέθανε νεωτάτη η αρχαιολόγος της Φαιστού και της Γόρτυνος, Μαρία Νικολούδη


Πέθανε νεωτάτη η αρχαιολόγος
της Φαιστού και της Γόρτυνος,
Μαρία Νικολούδη

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποχαιρετά με οδύνη τη συνάδελφο Μαρία Νικολούδη, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019.

Η Μαρία, απόφοιτος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Κλασσικών σπουδών του Πανεπιστημίου King’s College London, με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική πλαστική, άριστη επιστημονική γενικότερη κατάρτιση και με σημαντικό ανασκαφικό και επιστημονικό έργο, υπηρετούσε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Μ. Νικολούδη, δεν θα ξαναδεί την αγαπημένη της Φαιστό...

Γεννημένη το 1969, ήταν παντρεμένη με τον καθηγητή Γιώργο Κατσαράκη και μητέρα δύο παιδιών. Εργαζόμενη πάντα με μεθοδικότητα και ζήλο για τη διάσωση και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων των περιοχών αρμοδιότητας της σε Φαιστό και Γόρτυνα, με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση στη δουλειά της, αφήνει μία σπουδαία παρακαταθήκη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Αξιόλογα και μοναδικά ευρήματα από τις ανασκαφές της θα εκτίθενται πλέον μόνιμα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.


ΛΕΞΕΙΣ: Αρχαιολογος, Νικολουδη, αρχαια ελληνικη πλαστικη, ανασκαφη, Εφορεια Αρχαιοτητων Ηρακλειου, Κρητη, Κατσαρακης, Φαιστος, Γορτυνα, Γορτυς, νομος Ηρακλειου, Αρχαιολογικο Μουσειο Μεσαρας, Μεσαρα, Αρχαιολογια, ΣΕΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ