Κυνηγοί θησαυρών με ανιχνευτές μετάλλων ανακάλυψαν έναν θησαυρό αρχαίων νομισμάτων, αξίας 6.000.000 δολλαρίων!!!


Κυνηγοί θησαυρών
με ανιχνευτές μετάλλων
ανακάλυψαν έναν θησαυρό
αρχαίων νομισμάτων,
αξίας 6.000.000 δολλαρίων!!! 


Οι κυνηγοί θησαυρών Adam Staples και Lisa Grace με ανιχνευτών μετάλλων έκαναν την ανακάλυψη της ζωής τους: Βρήκαν έναν θησαυρό αρχαίων νομισμάτων, αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων δολλαρίων, στο Somerset, στην δυτική Αγγλία.


Το ιστορικό εύρημα, που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς που βρέθηκαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο στο Βρετανικό Μουσείο.
Πρόκειται για 2.571 αγγλοσαξονικά και νορμανδικά νομίσματα (κατά δήλωσή τους), που βρήκαν  τον Ιανουάριο (του 2019 – αλλά μόλις τώρα έγινε γνωστό -γιατί;…), όταν έψαχναν αγροτικά εδάφη με τους ανιχνευτές τους.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Treasure Hunting», το ζευγάρι χαρακτήρισε τον θησαυρό ως «εκπληκτικό». Ανέφεραν το εύρημά τους στις Αρχές, όπως απαιτείται από το βρετανικό Δίκαιο, και τα νομίσματα θα αποσταλούν σύντομα στο Βρετανικό Μουσείο για αξιολόγηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ News Artnet, και Daily Mail, 28.8.2019.

ΛΕΞΕΙΣ: κυνηγος θησαυρων, Σταπλες, Γκρέις, ανιχνευτης μεταλλων, θησαυρος αρχαιων νομισματων, Σομερσετ, Αγγλια, θησαυρος, Ηνωμενο Βασιλειο, Βρετανικο Μουσειο, αγγλοσαξονικπ, νορμανδικο, Νορμανδια, νομισμα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ