Όσκαρ Φυσικής σε έναν Έλληνα επιστήμονα από τις Σέρρες, τον Δημήτρη Ψάλτη, που τράβηξε την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας! Βράβευση στην NASA


Όσκαρ Φυσικής
σε έναν Έλληνα επιστήμονα
από τις Σέρρες,
τον Δημήτρη Ψάλτη,
που τράβηξε την πρώτη φωτογραφία
μαύρης τρύπας!
Βράβευση στην NASA

Ο Σερραίος Δημήτρης Ψάλτης είναι ένας Έλληνας επιστήμονας, που κατακτά το λεγόμενο «Όσκαρ Φυσικής». Η απονομή θα γίνει σε «γκαλά» στις 3 Νοεμβρίου 2019 στο ερευνητικό κέντρο Ames της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στην Καλιφόρνια.
Τα τρία εκατομμύρια δολλάρια του σημαντικού Βραβείου Breakthrough Φυσικής 2020 θα μοιρασθούν εξ ίσου οι 347 επιστήμονες του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT), οι οποίοι στις 10 Απριλίου 2019 είχαν ανακοινώσει ότι τράβηξαν την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας.


Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο προαναφερόμενος Έλληνα επιστήμονας της Διασποράς, ο καθηγητής Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Δημήτρης Ψάλτης, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στο επίτευγμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΣερραιος, Ψαλτης, Οσκαρ Φυσικης, Αμερικανικη Διαστημικη Υπηρεσια, ΝΑΣΑ, Καλιφορνια, Τηλεσκοπιο Οριζοντας Γεγονοτων, Απριλιος, φωτογραφια, μαυρη τρυπα, Αστρονομια, Αριζονα, Σερρες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ