ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ σπάνιας ομορφιάς χρυσά δαντελωτά σκουλαρίκια, βυζαντινά του 6ου αιώνα, για 82.000 δολλάρια!


ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ
σπάνιας ομορφιάς
χρυσά δαντελωτά σκουλαρίκια,
βυζαντινά του 6ου αιώνα,
για... 82.000 δολλάρια!


Ένα εξαιρετικό ζευγάρι υπέροχων χρυσών ενωτίων /σκουλαρικιών του 6ου αιώνα μ.Χ. 22 καρατίων, σε αρίστη κατάσταση, τόσο που «μπορείς να τα φορέσεις και σήμερα» (!!!) ξεπουλιούνται , σε δημοπρασία της… Brownes Auctions, στην Αυστραλία, εκτιμώμενα 82.000 δολλάρια!


Αυτά τα εκπληκτικά σκουλαρίκια της πρωτοβυζαντινής εποχής, είναι σχεδιασμένα σαν να αναπαριστούν χρυσή… δαντέλα! Από λεπτό χρυσό σύρμα, τέλεια φιλοτεχνημένο! Τα ευαίσθητα χρυσά σύρματα έχουν ενωθεί χωρίς την χρήση συγκολλητικού υλικού! Μάλλον με τεχνική verdigris, τεχνική η οποία χάθηκε για περίπου 1.500 χρόνια μέχρι να επαν-ανακαλυφθεί από τις μεταφράσεις των αρχαίων γραπτών! Για να φτιάξει κανείς αυτά τα πολυτελή λεπτά σκουλαρίκια απαιτείτο πνεύμα και υψηλή καλλιτεχνία από τον χρυσοχόο.
Έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ποτέ να μην μπορούν να αφαιρεθούν τα χρυσά σύρματα ασφαλείας.
Και ιδού ένα έγκλημα ακόμη: Σύγχρονα χρυσά άγκιστρα 18Κ έχουν τοποθετηθεί (από ποιον;) επίσης χωρίς συγκόλληση, ώστε να μπορούν να… φορεθούν με ασφάλεια και άνεση!!!
Κάθε χρυσό αρχαίο σκουλαρίκι έχει μήκος 40,5 x 35 χλστ. και 40 x 34,5 χλστ.
Τα άγκιστρα έχουν μήκος περίπου 57 χλστ.
Μαζί το ζευγάρι ζυγίζει 15,68 γραμμάρια.

«Είναι άνετα όταν φορεθούν», ξαναλένε αναίσθητα και ασυνείδητα οι ξεπουλητάδες….
Και συνεχίζουν: «Αυτά τα εκπληκτικά σκουλαρίκια είναι ένα εξαιρετικά ειδικό ζευγάρι, που θα έκανε την τέλεια προσθήκη, σε οποιαδήποτε συλλογή σπάνιων αρχαίων κοσμημάτων».

Να της κοπούν τα αυτιά, όποιας τα φορέσει…


ΛΕΞΕΙΣχρυσα δαντελωτα σκουλαρικια, χρυσα ενωτια, σκουλαρικι, Μπραουνς, Αυστραλια, πρωτοβυζαντινη εποχη, χρυση δαντελα, χρυσο συρμα, συγκολλητικο υλικο, τεχνική βερντιγκρις, καλλιτεχνια, χρυσοχος, αγκιστρο, κοσμημα, δημοπρασια, αρχαιοκαπηλια, χρυσοχοια, βυζαντινη, Βυζαντιο, Σιδνει
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ