Και δεύτερο φωτεινό μετέωρο στην Γερμανία, μέσα σε έναν μήνα! - βίντεο

Και δεύτερο φωτεινό μετέωρο
στην Γερμανία,
μέσα σε έναν μήνα!

Ένα φωτεινό μετέωρο φάνηκε κατά ατην διάρκεια ημέρας, πάνω από την Πολωνία και την Βόρεια Γερμανία, γύρω στις 17:32 UTC στις 27 Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται για το δεύτερο γεγονός φωτεινών μετεώρων στην βόρεια Γερμανία αυτόν τον μήνα!
Η αμερικανική εταιρεία Meteor Society (AMS) έλαβε πάνω από 150 αναφορές από μάρτυρες, κυρίως από την Βόρεια Γερμανία, την Πολωνία και τη νότια Σουηδία.
Μια παρόμοια εκδήλωση εθεάθη στην βόρεια Γερμανία στις 12:49 UTC στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Το AMS έλαβε 496 αναφορές στις 10:30 UTC στις 13 Σεπτεμβρίου από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, την Γερμανία και τη Δανία.
Το Center for Near Earth Object Studies (CNEOS) το κατέγραψε στο 54,4N 9.2E (βόρειο Schleswig-Holstein, Γερμανία) σε υψόμετρο 42 χλμ. Το αντικείμενο ταξείδευε με ταχύτητα 18,5 χλμ. / δευτ. Η καταγραφόμενη ενέργεια κρούσης του συμβάντος ήταν 0,48 kt.
Το μετέωρο ήταν πιθανώς «ένα μέτρο έως λίγα μέτρα» σε διάμετρο, εδήλωσε ο κ. Joost Hartman, πρόεδρος του Werkgroep Meteoren. Η «πέτρα» πρέπει να ήταν μεγάλη σε κάθε περίπτωση, επειδή το ίχνος του φωτός στον ουρανό, ήταν τόσο φωτεινό που έλαμψε περισσότερο από το φως του ηλίου!

ΠΗΓΗ: TW, 30.9.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.10.2019.


ΔΕΙΤΕ το βίντεο:




ΛΕΞΕΙΣ: φωτεινο μετεωρο, Πολωνια, Γερμανια, Σουηδια, Ηνωμενο Βασιλειο, Κατω Χωρες, Βελγιο, Δανια, Σλεσβιγκ Χολσταιν, μετεωριτης, κομητης, βολιδα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ