Πρακτικά του διεθνούς συμποσίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Tours, για την αρχαία Μικρά Ασία - L'ASIE MINEURE DANS L'ANTIQUITÉ: ÉCHANGES, POPULATIONS ET TERRITOIRES - Regards actuels sur une péninsule


Πρακτικά του διεθνούς συμποσίου,
που πραγματοποιήθηκε
στο Πανεπιστήμιο της Tours,
στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2005
για την αρχαία Μικρά Ασία…

L'ASIE MINEURE DANS L'ANTIQUITÉ:
ÉCHANGES, POPULATIONS ET TERRITOIRES
Regards actuels sur une péninsule


Η Μικρά Ασία και η Ανατολία είναι δύο όροι που προσφέρονται για ονειροπόληση. Συνδέονται επίσης παραδοσιακά με την γοητεία της Ανατολής στην δυτική φαντασία, ακόμα καλύτερα όταν οι όροι αυτοί σχετίζονται με την Αρχαιότητα.
Η Μικρά Ασία μπορεί να θεωρηθεί ως μεταβατικός χώρος μεταξύ του κλασσικού Αιγαίου και μιας πιο μακρινής Ανατολής.
Ωστόσο, η Μικρά Ασία είναι επίσης ένας κόσμος από μόνη της, πολύπλοκος, ποικίλος και άξιος ενδιαφέροντος.
Με αυτό το πνεύμα πραγματοποιήθηκε το συμπόσιο στην Τουρ, αφιερωμένο σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο κατά την αρχαιότητα.


Οι ανακοινώσεις του διεθνούς συμποσίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τουρ (21-22 Οκτωβρίου 2005) μπορούν να συνοψιστούν σε τέσσερις ξεχωριστές και συμπληρωματικές περιοχές:

- Η αξιολόγηση του τρόπου σκέψης, περιγραφής και εκπροσώπησης της Μικράς Ασίας στην Αρχαιότητα, εστιάζοντας στις διαθέσιμες λογοτεχνικές πηγές.

- Διαχείριση, έλεγχος και ιδιοκτησία των χώρων της Ανατολίας, από την Πισιδία του Ταύρου μέχρι τον Ευφράτη, έως και τις ακτές του Πόντου.

- Ιστορική και αρχαιολογική μελέτη διαφόρων πόλεων (Σαγαλασσός, Αντιόχεια Πισιδίας, Πάριον, η Έφεσος, Σινώπη) - Το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και των εδαφών τους, και η ποικιλία των πολιτιστικών ανταλλαγών.

- Θρησκευτικά, γλωσσικά, οικονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα, του ελληνισμού της Ανατολίας - μια ανοικτή ιστορική προσέγγιση.

Τα Πρακτικά κυκλοφόρησαν σε έναν τόμο 484 σελίδων με τίτλο «L'ASIE MINEURE DANS L'ANTIQUITÉ : ÉCHANGES, POPULATIONS ET TERRITOIRES - Regards actuels sur une peninsula» - «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ: ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ - Τρέχουσες απόψεις για μια χερσόνησο», επιμελεία των Hadrien Bru, François Kirbihler και Stéphane Lebreton, εκδ. Rennes University Press, 2009 και δημοσιεύθηκε στο Open Edition 16.10.2019 DOI: 10.4000 / books.pur.98343



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΠρακτικα, διεθνες συμποσιο, Πανεπιστημιο της Τουρ, 2005, Μικρα Ασια, Ανατολια, Ανατολη, Αιγαιο, Πισιδια, Ταυρος, Ευφρατης, Ποντος, Σαγαλασσος, Αντιοχεια Πισιδιας, Παριον, Εφεσος, Σινωπη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ