Κυκλοφόρησε το 121ο τεύχος του περιοδικού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ


Κυκλοφόρησε το 121ο τεύχος
του περιοδικού
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ


Ανάμεσα στα περιεχόμενα του πολύ καλού περιοδικού, που κυκλοφορεί 23 χρόνια τώρα, διαβάζουμε:

Δυτικά Τζουμέρκα (Χουλιαροχώρια)
Στις δυτικές απολήξεις του επιβλητικού συγκροτήματος των Τζουμέρκων, που όριό του είναι η χαράδρα του Άραχθου ποταμού, ανακαλύπτουμε, διάσπαρτα μέσα σε μια υπέροχη φύση, οχτώ ορεινά χωριά, γραφικά, φιλόξενα αλλά άγνωστα στο ευρύ κοινό.

KΕΙMΕNO: Θ. ΜΠΑΣΓΙΟΥΡΑΚΗΣ - ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ, βλ. Γ. Λεκάκη

Πρόπαν Πηλίου
Το χωριό Καλαμάκι στο Ανατολικό Πήλιο – γνωστότερο με την αρχική του ονομασία Πρόπαν - είναι γραφικός τόπος, κατάφυτος, με κορυφαία θέα στο Αιγαίο και, κυρίως η σημαντικότερη περιοχή εξόρυξης της περίφημης σχιστόπλακας του Πηλίου.

KΕΙMΕNO: Θ. ΜΠΑΣΓΙΟΥΡΑΚΗΣ - ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΠΗΛΙΟ, ΕΔΩ.

Φαράγγι Βίκου
Η πολύωρη διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου αποκαλύπτει στον οδοιπόρο υπέροχα δασικά οικοσυστήματα, ορθοπλαγιές ύψους εκατοντάδων μέτρων, πανέμορφα πέτρινα γεφύρια, συγκλονιστικά σημεία θέας, και βέβαια, τις πηγές του Βοϊδομάτη, του διαυγέστερου ίσως ποταμού της Ευρώπης.

KΕΙMΕNO: Θ. ΜΠΑΣΓΙΟΥΡΑΚΗΣ - ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Γεωπάρκο Βίκου Αώου
Σε μια συνολική έκταση 1200 τετ. χλμ. στις επικράτειες κυρίως της Κόνιτσας και του Ζαγορίου, της Περ. της Ηπείρου, το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου είναι μια περιοχή ιδιαίτερης γεωμορφολογικής αξίας, που περιλαμβάνει 51 Γεωτόπους, ηλικίας 200 εκατομμυρίων ετών.

ΚΕΙΜΕΝΟ: X. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Γ. ΚΙΤΣΑΚΗ, Π. ΠΑΣΧΟΣ, ΕΥΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ, ΕΔΩ.

Χερσόνησος Αχιλλείου
Στα σύνορα Φθιώτιδας - Μαγνησίας, έξω από τα δρομολόγια των τουριστών, βρίσκεται η χερσόνησος του Αχιλλείου, με το ακρωτήριο Ποσειδώνιο, την κορυφή Τραγοβούνι, τον αρχαιολογικό χώρο του Αντρώνα και τον τελείως απόκρυφο, παλιό οικισμό της Χαμάκως.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΕΔΩ.

Άθλος Κραββάρων
Χωρίς χρονόμετρα, αυστηρούς κανονισμούς και στόχο κατάκτησης της πρωτιάς, ο Άθλος Κραββάρων είναι μια ορεινή πεζοπορία 20 χλμ., ήπιας μορφής, σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Ορεινής Ναυπακτίας, που θα ενθουσιάσει φυσιολάτρες και οδοιπόρους.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Θ. ΜΠΑΣΓΙΟΥΡΑΚΗΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ


ΔΕΙΤΕ βιντεορεπορτάζ του Γ. Λεκάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, Τζουμερκα, Αθαμανικα, Χουλιαροχωρια, Αραχθος, Προπαν Πηλιου, Καλαμακι, Πηλιο, Αιγαιο, σχιστοπλακα Πηλιου, ΜΠΑΣΓΙΟΥΡΑΚΗΣ, ΚΑΛΑΙΤΖΗ, Φαραγγι Βικου, Χαραδρα Βικου, Βικος, δασικο οικοσυστημα, ορθοπλαγια, πετρινα γεφυρια, πηγες Βοιδομάτη, Βοιδομάτης, ποταμος της Ευρώπης, Γεωπαρκο Βικου Αωου, Αωος, Κονιτσα, Ζαγορι, Ηπειρος, Χερσονησος Αχιλλειου, Φθιωτιδα, Μαγνησια, Αχιλλειο, ακρωτηριο Ποσειδωνιο, Τραγοβουνι, Αντρων, Αντρωνας, Χαμακω, αθλος Κραββαρων, αθλος Κραβαρων, Ορεινη Ναυπακτια, Κραβαρα, Κραβαρα, Αιτωλοακαρνανια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ