«Εὔβοια, γῆ Ἀβάντων» - διημερίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρέθουσας


«Εβοια, γ βντων»
Διημερίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρέθουσας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας διοργανώνει Διημερίδα με θέμα «Εὔβοια, γῆ Ἀβάντων»: Αποτίμηση του έργου της ΕΦΑ Ευβοίας κατά τα τελευταία έτη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη 30-31 Οκτωβρίου 2019 και θα λάβει χώρα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα».


Στηn διημερίδα θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους, έγκριτοι επιστήμονες, που έχουν μελετήσει την ιστορία των νησιών, αρχαιολόγοι της Υπηρεσίας μας, ξένων αρχαιολογικών σχολών και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με στόχο να αναδειχθεί το πολυσχιδές αρχαιολογικό έργο στον Ν. Ευβοίας και στην Σκύρο, κατά τα τελευταία έτη, και παράλληλα να προβληθεί ο πολιτισμός και η ιστορία της Εύβοιας και της Σκύρου ανάμεσα στους αιώνες από τους προϊστορικούς χρόνους έως και την Τουρκοκρατία.
Η Χαλκίδα, η πόλη της ιερής πηγής Αρέθουσας, η Ερέτρια και η σύγκρουσή τους για το Ληλάντιο, ο αποικισμός στην Χαλκιδική, στην Μεγάλη Ελλάδα και στην Καμπανία, η διάδοση του χαλκιδικού αλφαβήτου, η Καρυστία, η Κύμη, η Αιδηψός, η Ιστιαία, οι Ωρεοί, το Ελύμνιον, οι Οροβιές, η Κήρινθος, η Σκύρος είναι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά την διημερίδα.

Οργανωτική Επιτροπή:
Σταυρουλάκη Φανή (Αρχαιολόγος, Τμηματάρχης Βυζαντινών
και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της ΕΦΑ Ευβοίας)
Παππάς Γεώργιος (Συντηρητής, Τμηματάρχης του Τμήματος Συντήρησης
Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της ΕΦΑ Ευβοίας)
Κλαπάκη Γαλάτεια (Αρχαιολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ, ΕΦΑ Ευβοίας)
Γλυκού Ειρήνη (Αρχαιολόγος, ΕΦΑ Ευβοίας).

ΠΗΓΗ: ΕΦΑ Ευβοίας. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.10.2019.













ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΥΒΟΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: Εφορεια Αρχαιοτητων Ευβοιας, Ευβοια, γη Αβαντων, ΕΦΑ Ευβοιας, Χαλκιδα, Αρεθουσα, προιστορια, Τουρκοκρατια, Χαλκις, πηγη Αρεθουσας, Ερετρια, Ληλαντιο, Χαλκιδικη, Μεγαλη Ελλαδα, Καμπανια, χαλκιδικο αλφαβητο, Καρυστια, Καρυστος, Κυμη, Αιδηψος, Ιστιαια, Ωρεοι, Λιμνη Ευβοιας, Ελυμνιον, Ελυμνιο, Οροβιες, Ροβιες, Κηρινθος, Σκυρος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ