Η γραφή και αφήγηση παραμυθιών στην οικογενειακή, εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία - Σεμινάριο παραμυθιού στην Ξάνθη


Η γραφή και αφήγηση
παραμυθιών
στην οικογενειακή, εκπαιδευτική
και νοσηλευτική διαδικασία


Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού (ΑΜΚΕ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνουν ετήσιο σεμινάριο παραμυθιού.
Το σεμινάριο θα υλοποιείται ένα διήμερο κάθε μήνα (από τον Οκτώβριο, και για 3 ώρες κάθε ημέρα, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με την υποστήριξη και του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 κατά την εναρκτήρια διάλεξη και παράσταση παραμυθιών του εισηγητή Δημ. Αβούρη (*) που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η εναρκτήρια αυτή εκδήλωση είναι ανοικτή σε ενήλικες και παιδιά και θα γίνει στις 18:30 στην αίθουσα «Β. ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ», στην Καπναποθήκη Π στην Ξάνθη. (Γενική είσοδος: 3 ευρώ).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, γονείς, νοσηλευτές, εμψυχωτές, ηθοποιούς, φοιτητές και σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά. Μέσω του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν ερωτήματα όπως:
·        Ποια τα οφέλη της αφήγησης των παραμυθιών κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
·        Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πώς αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός και ο γονιός, για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία ή ακόμα και για να μεταδώσει γνώσεις;
·        Πώς ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάς για το παιδί του;
·        Πώς μπορούμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι;

Το σεμινάριο θα καταλήξει το Μάιο του 2020 σε φεστιβάλ παραμυθιού και θα εκδοθεί ένα βιβλίο με παραμύθια που θα γράψουν οι συμμετέχοντες.

Το κόστος συμμετοχής στο ετήσιο σεμινάριο ανέρχεται σε 25 ευρώ ανά διήμερο, ενώ ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Στο τέλος της σειράς των σεμιναρίων, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν σε όλα τα σεμινάρια.

(*) Ο Δημήτρης Αβούρης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Είναι αφηγητής ελληνικών παραμυθιών και συγγραφέας. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει δώσει περισσότερες από 3.500 παραστάσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που τις έχουν παρακολουθήσει πλέον των 350.000 θεατών. Έχει δημιουργήσει το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά και το Θέατρο Αβούρη στη Ζάκυνθο. Είναι δημιουργός της ΜΚΟ «Όναρ Μέσω Τέχνης Για το Άρρωστο Παιδί» και εργάστηκε για δεκαετίες στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και στα ειδικά σχολεία, με την θεραπεία μέσω τέχνης. Υπήρξε διευθυντής του περιοδικού «Το Παραμύθι». Συμμετέχει σε συνέδρια και φεστιβάλ με αντικείμενο το παραμύθι. Έχει οργανώσει εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα για την θεραπευτική λειτουργία του παραμυθιού, τη γραφή και την αφήγηση του. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού στην Αθήνα και τη Βαμβακού Λακωνίας, όπου δημιουργείται το Χωριό των Παραμυθιών. Διδάσκει συγγραφή θεατρικού έργου σε ενήλικες και παιδιά. Έχει εκδώσει βιβλία ποίησης, θεατρικά, περισσότερα από 150 τραγούδια και έχουν κυκλοφορήσει 2 CD. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΑκαδημια Ποιησης και Παραμυθιου, ΑΜΚΕ, Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης, σεμιναριο, παραμυθι, Λυκειο Ελληνιδων Ξανθης, Αβουρης, δασκαλος, νηπιαγωγος, γονεις, νοσηλευτης, εμψυχωτης, ηθοποιος, παιδια, αφηγηση, εκπαιδευση, μηνυμα, φοβος, ηθικη, φαντασια, παραμυθας, Ζακυνθος, Πολιτιστικο Χωριο Σκαλια, οναρ, Τεχνη, αρρωστο Παιδι, παιδιατρικη, θεραπεια, γραφη, Βαμβακου Λακωνιας, Λακωνια, Ξανθη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ