Έκθεση ηλιακών ρολογιών του γλύπτη Ανδρέα Γαλανάκη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Θησείο


Έκθεση ηλιακών ρολογιών
του γλύπτη Ανδρέα Γαλανάκη
στο Εθνικό Αστεροσκοπείο
Αθηνών στο Θησείο

Έναρξη: Φθινοπωρινή ισημερία 2019
Διάρκεια: έως το τέλος του 2019.

Ο γλύπτης Ανδρέας Γαλανάκης, εμπνευσμένος από το φως στην φύση και την τέχνη, μας παρουσιάζει μια σειρά γλυπτών – ηλιακών ρολογιών στους κήπους του Αστεροσκοπείου στο Θησείο.


Έργα υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής και παράλληλα όργανα που μετρούν τον χρόνο με ακρίβεια θα κοσμούν τον λόφο των Νυμφών για τους επόμενους μήνες.
Το Αστεροσκοπείο με χαρά φιλοξενεί έργα τα οποία «μιλούν» για τον χρόνο, καθώς ιστορικά αποτελεί τον κατεξοχήν τόπο υπολογισμού και ανακοίνωσης της επίσημης «Ώρας Ελλάδος», από την ίδρυσή του έως και τα μέσα του 20ού αι.

Η Περικτιόνη.

Τα γλυπτά – ηλιακά ρολόγια του Ανδρέα Γαλανάκη θα αποτελέσουν το όχημα για μια ακόμη συνομιλία της Επιστήμης με την Τέχνη.


Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατά την διάρκεια των τακτικών βραδινών επισκέψεων στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο έως το τέλος του έτους.


Για το ακριβές πρόγραμμα μπορείτε να ενημερώνεστε ΕΔΩ.
Περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Επισκεπτών Θησείου: 210 3490160, 210 3490036 και ΕΔΩ.
Με ελεύθερη είσοδο θα είναι επισκέψιμη την Παρασκευή 18/10 και ώρες 11:00 - 14:00, όπου ο καλλιτέχνης θα είναι παρών να μας μιλήσει για το έργο του.

Οργάνωση: Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού και Αχιλλέας Στράντζαλης, αστροφυσικοί.



Σύντομο Βιογραφικό του καλλιτέχνη
Ο Ανδρέας Γαλανάκης γεννήθηκε στον Πειραιά.
Σπούδασε οικονομικά χωρίς ποτέ να ασχοληθεί με αυτά. Είναι γλύπτης και εδώ και 15 χρόνια κατασκευαστής Ηλιακών Ωρολογίων. Εργάστηκε για ένα διάστημα σαν κατασκευαστής σκηνικών για τηλεοπτικές εκπομπές της Βαυαρικής και της ελληνικής τηλεοράσεως.
Είναι μέλος του καλλιτεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στα τέλη του 80 έφτιαξε τα πρώτα του έργα από ένα νέο τότε υλικό το αλουμίνιο. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και
έργα του βρίσκονται στην Παραλία του Π. Φαλήρου, στην βουλή, το πατριαρχείο, το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές.
Ηλιακά ρολόγια έχει τοποθετήσει στην Τήνο, στο Ευγενίδειο ίδρυμα, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης ,στην Κέρκυρα στο Ντέβον της Αγγλίας και εκπαιδευτικούς χώρους.
Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα, στην Γαλλία και στην Αγγλία, στην British Sundial Society.

ΛΕΞΕΙΣ: εκθεση ηλιακων ρολογιων, γλυπτης, Γαλανακης, Εθνικο Αστεροσκοπειο Αθηνων, Θησειο, γλυπτικη, φως, φυση, τεχνη, ηλιακο ωρολογιο, Αστεροσκοπειο, λοφος Νυμφων, Ωρα Ελλαδος, Πειραιας, Μεσσηνη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ