Πεζοπορία από το Οροπέδιο Μουσών στην Πετρόστρουγγα και τα Κρεβάτια στον θεϊκό Όλυμπο


Πεζοπορία από το Οροπέδιο Μουσών
στην Πετρόστρουγγα
και τα Κρεβάτια
στον θεϊκό Όλυμπο

Η κορυφή Στεφάνι, του Ολύμπου,
με το πρώτο φως του ηλίου...

Πρόκειται για μια μεγάλη διαδρομή, η οποία συνδέει το οροπέδιο των Μουσών με τα Κρεβάτια μέσω της Πετρόστρουγγας.
Είναι μία εναλλακτική διαδρομή που προτείνεται για κατάβαση αντί για την ράχη Μπαρμπαλά. Από το οροπέδιο θα περάσουμε τα "Kαγκέλια" και τον "Λαιμό" και σε 5 χιλιόμετρα θα φτάσουμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγγας.
Λίγο πριν υπάρχει διασταύρωση προς Κορομηλιά ή προς Βροντού / Κρεβάτια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΟΛΥΜΠΟ, ΕΔΩ.

Αφού διαλέξουμε την 2η επιλογή, θα ξεκινήσουμε μία μεγάλη τραβέρσα επάνω από τα ρέματα του ΒΑ. Ολύμπου. Αρχικά θα περάσουμε τον Ορλιά από ψηλά και θα συνεχίσουμε προς την θέση Έλατος, περνώντας πάνω από την λεκάνη του Αραπλάκου. Εκεί υπάρχει διασταύρωση προς Αγία Κόρη ή προς τα Κρεβάτια και το Παπά-ρέμα. Συνεχίζουμε σε όμορφο και σκιερό δάσος, όπου μετά από λίγο τέμνουμε το ρέμα της Αγίας Κόρης συνεχίζοντας παράλληλα με αυτό. Στην συνέχεια θα βρούμε πηγή με ποτίστρες και μετά από λίγο θα συναντήσουμε χωματόδρομο. Εκεί υπάρχει και άλλη διασταύρωση που πάει στην πηγή Μαστορούλι και την Αγία Κόρη ή ανηφορίζει προς Παπά-αλώνι. Επιλέγουμε την ανηφόρα και μετά από 3,5 χιλιόμετρα θα φτάσουμε στο Παπά-αλώνι. Κατόπιν κατηφορίζουμε προς Βροντού, σύντομα ωστόσο θα αφήσουμε το μονοπάτι αυτό και θα πέσουμε στο Παπα-ρέμα. Από εκεί μας περιμένει μία τελευταία καλή ανηφόρα για να βγούμε στην ράχη από τα Κρεβάτια και τέλος στο καταφύγιο, ολοκληρώνοντας μία χορταστική πορεία 19 χιλιομέτρων με αρκετές εναλλαγές.

Λεπτομέρειες στο wikiloc, ΕΔΩ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΠΙΕΡΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: διαδρομη, οροπεδιο των Μουσων, Μουσες, Κρεβατια, Πετροστρουγγα, στρουγγα, ραχη Μπαρμπαλα, Kαγκελια, Λαιμος, καταφυγιο Πετροστρουγγας, Κορομηλια, Βροντου, τραβερσα, Ολυμπος, Ορλιας, Ελατος, λεκανη Αραπλακου, Αραπλακος, Αγια Κορη, Παπα ρεμα, δασος, ΑγιαΚορη, πηγη, ποτιστρα, πηγη Μαστορουλι, Παπα αλωνι, Παπαλωνι, Παπαρεμα, Πιερια, νομος Πιεριας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ