ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ της ΗΠΕΙΡΟΥ στο ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ


ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
της ΗΠΕΙΡΟΥ
στο ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ


Ακολουθώντας τις επιταγές του κληροδοτήματος του εθνικού Ηπειρώτη ευεργέτη, Ευαγγέλη Ζάππα, να μείνει ζωντανό και να αναπτυχθεί το πρωτογενές εκείνο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας που συνδέεται με την αγροτική παραγωγή κι εκπληρώνοντας τους σκοπούς του για αρωγή και τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας, το Ζάππειον Μέγαρο φέρνει την Ήπειρο στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, ΕΔΩ.

 Από την Παρασκευή 18 ως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, η ηπειρώτικη παράδοση και κουλτούρα γεμίζουν με ήχους, γεύσεις, μουσικές και χρώματα το τοπόσημο της Αθήνας.
  

 Το Ζάππειον Μέγαρο συνεργάζεται με την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο ανάδειξης στοχευμένων δράσεων. Ως εκ τούτου, ελληνικό και ξένο κοινό καλείται μέσω των δεκάδων εκθετών που θα δώσουν το «παρών» να έρθει σε επαφή με την Ηπειρώτικη παραγωγή, τα ήθη και τα έθιμα και να γίνει κοινωνός της, φημισμένης ανά τον κόσμο, Ηπειρώτικης φιλοξενίας.


 Αυθεντικά τοπικά προϊόντα και συγκεκριμένα ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η Ηπειρώτικη γη, βρίσκουν θέση στους χώρους του Ζαππείου. Γαλακτοκομικά, μέλι, καθώς κι άλλα προϊόντα μέλισσας, αρωματικά φυτά και βότανα, παραδοσιακά ζυμαρικά, ελιές κι ελαιόλαδο, κρασί, τσίπουρο, ούζο, ζύθος, φρέσκα λαχανικά, και φυσικά νερό από τις κρυστάλλινες πηγές της Ηπείρου συνθέτουν μια μοναδική γαστρονομική Ηπειρώτικη γιορτή που εμπλουτίζεται από ποικίλες εκδηλώσεις επιτόπιας παραγωγής εδεσμάτων από ομάδες ντόπιων σεφ που θα μαγειρεύουν και θα κερνούν επιτόπου προσκαλώντας όλους να την ζήσουν.

 Το γαστριμαργικό «τοπίο» συμπληρώνεται αρμονικά με μουσική και χορό, αφού τα Ηπειρώτικα ήθη κι έθιμα λαμβάνουν κι εκείνα μέρος σ’ αυτό το μοναδικό Φεστιβάλ γεύσεων και πολιτισμού μιας ιστορικά αλλά και λαογραφικά τόσο σημαντικής περιοχής της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.10.2019.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ, κληροδοτημα, εθνικος ευεργετης, Ηπειρωτης, Ζαππας, πρωτογενης παραγωγη, οικονομια, αγροτικη παραγωγη, Ζαππειο Μεγαρο, Ηπειρος, ηπειρωτικη παραδοση, Περιφερεια Ηπειρου, ηπειρωτικη φιλοξενια, προιοντα, Γαλακτοκομικα, μελι, μελισσα, αρωματικα φυτα, βοτανα, παραδοσιακα ζυμαρικα, ελιες, ελαιολαδο, κρασι, τσιπουρο, ουζο, ζυθος, λαχανικα, νερο, πηγη, γαστρονομια, εδεσμα, μαγειρικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ