«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2019» των νησιών Βορειοανατολικού Αιγαίου - Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη


«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2019»
των νησιών
Βορειοανατολικού Αιγαίου
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης, με τον τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2019», συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο οι Ομοσπονδίες, οι Αδελφότητες και οι Σύλλογοι των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Εφέτος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1 γωνία (απέναντι από τη Βουλή)

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων Αττικής, η Αδελφότητα Σαμίων Αθήνας, η Πανικαριακή Αδελφότητα Αθηνών, ο Σύλλογος Φουρνιωτών Αθηνών - Πειραιώς, ο Σύλλογος Φίλων Οινουσσών, η Αδελφότητα Ψαριανών και ο Σύλλογος του Αγίου Ευστρατίου, σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα εκατό επτά χρόνια απελευθέρωσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2019».

Η εκδήλωση φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Αδελφότητας Σαμίων Αθήνας και θα είναι αφιερωμένη στην ένωση της Σάμου με την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους προέδρους των φορέων, ομιλία σχετική με τις ημέρες της Απελευθέρωσης, χορευτικά από συλλόγους Ικαρίας και Λέσβου (του συλλόγου Μεσοτοπιτών) και την χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας. Στο τέλος θα υπάρχει σχετικό κέρασμα με γεύσεις των τόπων μας.

Είσοδος ελεύθερη.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΑΙΓΑΙΟ, ΕΔΩ.


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:
Η φωτογραφία είναι από το εξώφυλλο της επετειακής έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Αθήνα, 2004, για τα 90 χρόνια από τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων (1913-2003), σε έρευνα και επιμέλεια του Κέντρου Αιγαιακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών (ΚΑΛΜΕ). Περιέχει τραγούδια ιστορικής μνήμης που αναφέρονται στα γεγονότα των Βαλκανικών Πολέμων και τραγουδήθηκαν κυρίως στο αιγαιακό νησιωτικό γεωγραφικό χώρο. Παίζουν γνωστοί δεξιοτέχνες παραδοσιακών μουσικών οργάνων και συμμετέχει η Χορωδία Αιγαίου υπό τη διεύθυνση του αειμνήστου Αγιασώτη Θεοφάνη Σουλακέλλη πρόεδρου και Καλλιτεχνικού διευθυντή του Κ.Α.Λ.Μ.Ε.


ΛΕΞΕΙΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2019, Αιγαιο, Λεσβος, Χιος, Λημνος, Σαμος, Ικαρια, Φουρνοι, Οινουσσες, Ψαρα, Αγιος Ευστρατιος, Αη Στρατης, Μεσοτοπος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ