ΑΓΓΕΙΑ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΘΕΑΤΡΟ


ΑΓΓΕΙΑ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
και ΘΕΑΤΡΟ


Ανάμεσα στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και την αγγειογραφία ως εικαστική τέχνη υπάρχει μια αλληλεπίδραση.
Αυτή η αλληλεπίδραση είναι ενδιαφέρουσα μεν αλλά συνάμα σε κάποιο βαθμό μη εξερευνήσιμη γεγονός που δυσκολεύει στην διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.
Γι’ αυτό τον λόγο μπορούμε να εκφραστούμε με δυνατότητες και πιθανότητες, όχι όμως βεβαιότητες, μέσω διεπιστημονικών ερευνών χρόνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΘΕΑΤΡΟ, ΕΔΩ.

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να καταδειχθεί μέρος των αγγείων της Κάτω Ιταλίας, καθώς και τα είδη που προτιμούσαν να «οπτικοποιούν» οι αγγειογράφοι της εποχής.
Εκτός από αγγεία που απεικονίζουν κωμικά θέματα θα γίνει αναφορά και σε αγγεία με θέματα από την τραγωδία, σε αντιδιαστολή τα μεν με τα δε. 
Με τον όρο «κατωιταλιωτικά» χαρακτηρίζουμε σύμφωνα με τον Trendall, τα ερυθρόμορφα αγγεία που κατασκεύασαν Έλληνες άποικοι στη Νότια Ιταλία και τη Σικελία από το 440 περίπου ως το τέλος του 4ου αιώνα π. Χ.
Αυτή η πολύ σημαντική ομάδα της αγγειογραφίας είναι γενικά γνωστή ως «Νότιο Ιταλική».

ΠΗΓΗ: ΒΙΣΑΛΤΗΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: αρχαιο ελληνικο θεατρο, αγγειογραφια, εικαστικη τεχνη, αγγειο, Κατω Ιταλια, Μεγαλη Ελλαδα, αγγειογραφος, κωμικο θεμα, τραγωδια, κατωιταλιωτικο,  Τρενταλ, ερυθρομορφο αγγειο, Ελληνες, Σικελια, ΝοτιοΙταλικη, εικαστικα, κωμωδια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ