Στο ισλάμ, επιτρέπεται σε έναν άνδρα να συνάψει γάμο συγκεκριμένης διάρκειας, για να μην μπει στον πειρασμό να συναναστρέφεται πόρνες. Είναι ο «γάμος για ευχαρίστηση»…


Στο ισλάμ, επιτρέπεται
σε έναν άνδρα
να συνάψει γάμο
συγκεκριμένης διάρκειας,
για να μην μπει στον πειρασμό
να συναναστρέφεται πόρνες

Είναι ο «γάμος για ευχαρίστηση»…

Στο ισλάμ, επιτρέπεται σε έναν άνδρα που ταξιδεύει να συνάψει γάμο συγκεκριμένης διάρκειας, για να μην μπει στον πειρασμό να συναναστρέφεται πόρνες. Τον αποκαλούν «γάμο για ευχαρίστηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΙΣΛΑΜ, ΕΔΩ.


Υπό τέτοιες συνθήκες ο Αμίρ, ένας εύπορος έμπορος της Φεζ, παντρεύεται προσωρινά τη Ναμπού, μια Φουλάνι από το Ντακάρ όπου έρχεται κάθε χρόνο για να προμηθευτεί εμπορεύματα. Να όμως που ο Αμίρ ανακαλύπτει ότι ερωτεύτηκε τη Ναμπού και της προτείνει να την πάρει μαζί του στη Φεζ. Η Ναμπού δέχεται, γίνεται η δεύτερη γυναίκα του και λίγο αργότερα γεννά δίδυμα αγόρια. Το ένα λευκό, το άλλο μαύρο. Από εκείνη τη στιγμή θα έρθει αντιμέτωπη με την τρομερή ζήλεια της πρώτης λευκής συζύγου και τον ρατσισμό της καθημερινότητας.

Λίγες δεκαετίες αργότερα, οι δίδυμοι, ενήλικες πια, έχουν ακολουθήσει πολύ διαφορετικούς δρόμους. Ο Λευκός έχει ενσωματωθεί πλήρως. Ο Μαύρος δυσκολεύεται πολύ περισσότερο στη ζωή του και δεν καταφέρνει να προσφέρει στον γιο του, Σαλίμ, ένα καλύτερο μέλλον. Ο Σαλίμ θα γίνει σύντομα, με τη σειρά του, θύμα του χρώματος του δέρματός του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΑΡΙΑ, ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το βιβλίο του Ταχάρ Μπεν Ζελούν «Γάμος για ευχαρίστηση» (μετάφραση: Ελένη Μιχαλογιάννη, σελ.: 264).

Ο Ταχάρ Μπεν Ζελούν γεννήθηκε στη Φεζ (Μαρόκο) το 1944. Τιμήθηκε με πολλά σημαντικά βραβεία ανάμεσα στα οποία το Goncourt (1987). Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα και ποιητικές συλλογές. Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφορεί και το βιβλίο του «Η συζυγική ευτυχία» (2013).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA, Μαρασλή 3, 106 76 Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ.: 210- 7258350, τηλ/πο: 210-7222072, e-mail. 
ISBN: 978-960-6893-47-6.

ΛΕΞΕΙΣισλαμ, ανδρας, γαμος, πορνη, ευχαριστηση, Φεζ, Φουλανι, Ντακαρ, διδυμα, λευκος, μαυρος, ζηλεια, λευκη, συζυγος, ρατσισμος, Ταχαρ Μπεν Ζελουν, Μαροκο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ