Κοινή συνάντηση δημάρχων Μυτιλήνης, Χίου, Αν. Σάμου, Κω ζητεί ο δήμαρχος Λέρου: Με εντελώς αιφνιδιαστικό και μεθοδευμένο τρόπο βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια να βρεθούν τα νησιά προ απαράδεκτων τετελεσμένων στο φλέγον θέμα του προσφυγικού...


Κοινή συνάντηση δημάρχων
Μυτιλήνης, Χίου, Αν. Σάμου, Κω
ζητεί ο δήμαρχος Λέρου

Με εντελώς αιφνιδιαστικό και μεθοδευμένο τρόπο βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια να βρεθούν τα νησιά προ απαράδεκτων τετελεσμένων στο φλέγον θέμα του προσφυγικού...

Με επιστολή του, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, ζητεί κοινή συνάντηση δημάρχων για το λεγόμενο «προσφυγικό»:«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες με εντελώς αιφνιδιαστικό και μεθοδευμένο τρόπο βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια να βρεθούν οι κοινωνίες των πέντε νησιών μας προ απαράδεκτων τετελεσμένων στο φλέγον θέμα του προσφυγικού.
Επειδή είναι προφανές ότι μεταξύ μας υπάρχει μία σύμπλευση και συναντίληψη του προβλήματος και επειδή οι τοπικές μας κοινωνίες πρόκειται να είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τις κυοφορούμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, εκτιμώ ότι έχει ωριμάσει πλέον η στιγμή να συντονίσουμε τις δράσεις μας και να προχωρήσουμε σε κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο πρόκειται να συναποφασίσουμε και να καταθέσουμε ως τη δική μας πλέον πρόταση προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, πέραν αυτού, ασφαλώς, θα πρέπει να συζητήσουμε τους τρόπους αντίδρασης μας σε περίπτωση που οι προτάσεις μας δεν βρουν ευήκοα ώτα.
Για το λόγο αυτό, σας καλώ σε κοινή συνάντηση στην Αθήνα, ώστε να καταλήξουμε σε μία κοινή γραμμή.
Είναι αυτονόητο θεωρώ ότι της συνάντησης αυτής θα πρέπει να έχουν προηγηθεί αντίστοιχες συνεδριάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων, προκειμένου οι προτάσεις που θα συζητηθούν να έχουν τύχει της μεγαλύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης».
ΛΕΞΕΙΣ: προσφυγικο, μεταναστευτικο, προσφυγες, μετανταστες, Λερος, Χιος, Σαμος, Κως, Κολιας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ