«Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος 1914-1918 – Ψηφίδες Μνήμης» έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Νίγδελη


«Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
1914-1918
Ψηφίδες Μνήμης»
έκθεση φωτογραφίας του Κ. Νίγδελη

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Α'  Παγκόσμιος Πόλεμος 1914-1918 – Ψηφίδες Μνήμης» του Κωνσταντίνου Νίγδελη (*), διευθυντή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού Νεάπολης Συκεών, στον εκθεσιακό χώρου του Παναιτωλίου Νέας Ιωνίας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ώρα 18:30.


Η έκθεση σπάνιων φωτογραφικών ντοκουμέντων και εφημερίδων της περιόδου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Καταστροφής, που παρουσιάστηκε στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Μεγάλου Πολέμου, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Αττική, στον Δήμο Ν. Ιωνίας και στην διάθεση του κοινού.


(*) Ο Κωνσταντίνος Νίγδελης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Ίδρυσε το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Συκεών και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο οποίο είναι υπεύθυνος. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και έχει εκδώσει πληθώρα έργων με περιεχόμενο τις Αλησμόνητες Πατρίδες.
«Ως ρακοσυλλέκτης των αναμνήσεων, προσπαθώ. Να συλλέξω όλα εκείνα που ο πανδαμάτορας χρόνος φροντίζει να εξαφανιστούν από προσώπου γης… Που τα στέλνει σιγά, σιγά, μα σταθερά, στα Τάρταρα της λήθης.
Εξ άλλου τι πιο ωραίο από το να μαζεύεις αναμνήσεις… Ένας ατελείωτος πλούτος, μια τεράστια συλλογή απόψεων, ιδεών, ευχάριστων- δυσάρεστων στιγμών που απαθανατίζονται στο φακό… κάποιες στιγμές που «καταχωρούνται» ανεξίτηλα…
Αναζητώ τα χνάρια της ιστορικής μας μνήμης σε μια ή με μια καινούργια δυναμική προσπάθεια στην αργοπορημένη αφύπνιση της αυτογνωσίας μας γιατί… Μα γιατί «ο χρόνος της μνήμης μας είναι και ο χρόνος της ύπαρξης μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον Κ. ΝΙΓΔΕΛΗ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΑ Παγκοσμιος Πολεμος, 1914, 1918, εκθεση, φωτογραφια, Νιγδελης, ΚΕΜΙΠΟ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ