Χάρις στην δική σας βοήθεια το ελληνικό σχολείο στην Σβυρίνα της Βορείου Ηπείρου θα λειτουργήσει και το σχολικό έτος 2019-2020 - του Στέφ. Παπακώστα


Χάρις στην δική σας βοήθεια
το ελληνικό σχολείο στην Σβυρίνα
της Βορείου Ηπείρου
θα λειτουργήσει
και το σχολικό έτος
2019-2020

Του Στέφανου Παπακώστα


Βλέπετε μερικές φωτογραφίες από την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, σε ένα ακρότατο σημείο όπου αναπνέει o ελληνισμός, στο χωριό Σβυρίνα, 25 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της όμορφης Κορυτσάς. Οι ωραίοι αυτοί Έλληνες, οργανωμένοι με το δικό τους σύλλογο («Άγιος Αθανάσιος»), έχουν φτιάξει αυτή την λιτή αίθουσα για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα.
Την στιγμή που «Έλληνες» του ημιθανούς ελλαδικού κράτους, που απελευθερώθηκε με ποταμούς αιμάτων των προγόνων μας τα τελευταία 200 χρόνια, αρνούνται την Ελλάδα και την Ορθοδοξία και προσκυνούν την Μέρκελ και τον Ερντογάν πλημυρίζοντας την Ελλάδα με λαθροεισβολείς τζιχαντιστές, σύμφωνα με παλαιότερους σχεδιασμούς του Ιμπραήμ, αυτοί οι υπέροχοι  άνθρωποι που δεν είναι καν Έλληνες πολίτες προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή της γνώση της γλώσσας μας στην περιοχή τους.


Χάρις στην δική σας βοήθεια (τα χρήματα που καταθέσατε στο λογαριασμό των "Φίλων του Πολιτισμού" από τις αρχές του έτους) τα σχολείο θα λειτουργήσει και το σχολικό έτος 2019-2020.

 Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την γενναιοδωρία σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: ελληνικη γλωσσα, ελληνισμος, Σβυρινα, Σβιρινα, Κορυτσα, Αγιος Αθανασιος, σχολειο, Βορεια Ηπειρος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ