Ξένη προπαγάνδα για δημιουργία «μειονότητας βλάχων» στην Ελλάδα - Τον κώδωνα του κινδύνου κτυπά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων - «Η λατινική αποτύπωση της βλαχικής εμπεριέχει τον κίνδυνο δημιουργίας μειονότητας»


Ξένη προπαγάνδα
για δημιουργία
«μειονότητας βλάχων»
στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου
κτυπά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων

«Η λατινική αποτύπωση της βλαχικής
εμπεριέχει τον κίνδυνο
δημιουργίας μειονότητας»


Ενημέρωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων:
«Θα θέλαμε να τονίσουμε γι’ άλλη μια φορά ότι απόλυτος εκφραστής της Ιστορίας και της Λαογραφίας των βλάχων στον Ελλαδικό χώρο με κάθε νομιμότητα είναι το Δευτεροβάθμιο όργανο της πλειονότητας σχεδόν των Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, η Π.Ο.Π.Σ. ΒΛΑΧΩΝ.
Όσον αφορά το γλωσσικό θέμα, μόνιμος τρόπος έκφρασης της πλειονότητας των βλάχων, είναι τα κατά τόπους προφορικά ιδιώματα της βλαχικής, αποτυπωμένα από όποιον το επιθυμεί με ελληνικό αλφάβητο, οικείο και γνωστό σε όλους τους βλάχους του ελλαδικού χώρου.
Μεμονωμένες ομάδες ατόμων ή Συλλόγων δεν έχουν καμμιά νομιμοποίηση αλλαγής της υφιστάμενης κατάστασης.
Να επισημάνουμε επίσης ότι λατινική αποτύπωση της βλαχικής χωρίς να έχει λυθεί επίσημα το θέμα των διεκδικήσεων της ξένης προπαγάνδας με άλλοθι το γλωσσικό, εμπεριέχει τον κίνδυνο εθνογένεσης και δημιουργίας μειονότητας με απρόβλεπτες συνέπειες για τις επόμενες γενιές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μιχάλης Μαγειρίας

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Αθανασία Δρόσου

ΠΗΓΗ: Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, 17 Νοεμβρίου 2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.11.2019.

Αυτή η ανακοίνωση της ΠΟΠΣ ΒΛΑΧΩΝ, διαλύει τις προσπάθειες ορισμένων κύκλων, εντός και εκτός της χώρας, να πείσουν τους βλάχους πως είναι λατινόφωνοι, και πως η άγραφη γλώσσα τους γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες... Εύγε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΒΛΑΧΟΥΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΠανελληνια Ομοσπονδια Πολιτιστικων Συλλογων Βλαχων, Ιστορια, Λαογραφια, βλαχοι, Βλαχος, βλαχικη γλωσσα, ελληνικο αλφαβητο, λατινικη, λατινικα, εθνογενεση, μειονοτητα, Μαγειριας, Δροσου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ