Αξιοποίηση ναυαγίων προς όφελος του καταδυτικού τουρισμού με πρωτοβουλία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ


Αξιοποίηση ναυαγίων
προς όφελος
του καταδυτικού τουρισμού
με πρωτοβουλία
της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ

Χρόνια το φωνάζω, επί τέλους κάποιοι άκουσαν...


«Την Παρασκευή 20.12.2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημόσιας Αρχής Λιμένων/ΔΑΛ ανοικτή δημόσια συνέλευση διαβούλευσης με θέμα την αξιοποίηση ναυαγίων, που ανελκύονται από την ΔΑΛ στο πλαίσιο δραστηριοτήτων καταδυτικού τουρισμού.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ, ΕΔΩ.

Κατόπιν της ανωτέρω διαβούλευσης, η Αρχή αποφάσισε να υλοποιήσει τα εξής:

1.Διαρκής επικοινωνία με την ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κοινότητα των δυτών, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
2.Αποστολή στους φορείς εκπροσώπησης των δυτών καταλόγου ναυαγίων και επικίνδυνων πλοίων, προκειμένου να δοθεί σε δύτες και άλλους ενδιαφερομένους η δυνατότητα αξιοποίησής τους στο πλαίσιο δραστηριοτήτων καταδυτικού τουρισμού, μέσω συμμετοχής στις διαγωνιστικές διαδικασίες εκποίησής τους σύμφωνα με το ν 2881/2001.
3.Διεξαγωγή μελέτης για την δυνατότητα δημιουργίας καταδυτικού πάρκου της ΔΑΛ σε σημεία ύπαρξης ναυαγίων, κυρίως πλησίον της Σαλαμίνας.
4. Εξέταση προτάσεων που θα αποσταλούν στην Αρχή αναφορικά με το ναυάγιο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ.

Η ΔΑΛ επισημαίνει ως ιδιαίτερα θετική συμβολή την επισήμανση του εκπροσώπου ΒΕΠ, κ. Δημήτρη Φανουργάκη, για την δυνατότητα υποστήριξης από το ΒΕΠ των ενδιαφερομένων να αναζητήσουν δυνατότητες συγχρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ίδρυση και λειτουργία καταδυτικών πάρκων».
Είναι μια αρχή…

ΠΗΓΗ: ΔΑΛ, 22.12.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.12.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣναυαγια, καταδυτικος τουρισμος, ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ΛΙΜΕΝΩΝ, ΔΑΛ, ναυαγιο, καταδυση, τουρισμος, θαλασσιο περιβαλλον, δυτης, πλοιο, εκποιηση, Σαλαμινα, ναυαγιο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, Φανουργακης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ