ΠΡΟΣ «Εφημερίδα των Συντακτών» και Σκάι, σχετικά με την 5G…


ΠΡΟΣ «Εφημερίδα των Συντακτών»
και Σκάι,
σχετικά με την 5G

Με επιστολές του προς την Εφημερίδα των Συντακτών (Βλ άρθρο: «Η Καλαμάτα ανοίγει συζήτηση για το 5G», 5.2.2019) και προς τον Σκαι (βλ. κεντρικό δελτίο ειδήσεων, 4.12.2019) και προς τα ΜΜΕ (και προς το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ γι’ αυτό και τις δημοσιεύουμε), ο δρ. Θεόδωρος Μέτσης (*) θέτει επιστημονικά ερωτήματα σχετικά με όσα έγραψαν ή είπαν οι παραπάνω δημοσιογράφοι σχετικά με την 5G.


Οι επιστολές:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

«Αγαπητέ κ. Κωνσταντόπουλε,
Η αναφορά σας στην επιστολή μου προς τον Δήμο της Καλαμάτας περιορίζεται μόνο στο θέμα της υπογονιμότητας και δεν αναφέρεστε στα άλλα θέματα που περιέχει όπως τα εντελώς αναχρονιστικά όρια της Ελληνικής πολιτείας και τα χιλιάδες συγγράμματα που πιστοποιούν τα θέματα υγείας. Εφ’ όσον αναφέρετε το όνομά μου παρακαλώ να δημοσιεύσετε ‘όλα τα θέματα που επικαλούμαι στην επιστολή μου προς τον Δήμο για την αποκατάσταση της αλήθειας και συγκεκριμένα για την σημερινή θέση της επιστήμης, για τα πεπαλαιωμένα και αναχρονιστικά όρια επικινδυνότητας, για τις δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο που αντιδρούν κατά της εγκατάστασης 5G και για την αύξηση των επιπέδων ακτινοβολίας που θα προκύψουν από την εγκατάσταση της 5G. Περιμένω μια αποκατάσταση της αλήθειας και παραμένω στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση κρίνετε αναγκαία.
Με εκτίμηση».


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΑΪ

«Κύριοι,

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Skai με την κα Σια Κοσσιώνη έγινε αναφορά στην επιστολή μου προς τον Δήμαρχο της Καλαμάτας, το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας και με κοινοποίηση σε όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας.
Η αναφορά σας στην επιστολή μου περιορίστηκε μόνο στο Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος που αναφέρω και συγκεκριμένα στο πρόβλημα γονιμότητας που σχετίζεται, βάσει πολλών διεθνών επιστημονικών συγγραμμάτων στα αυξημένα επίπεδα Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας της ασύρματης επικοινωνίας. Η συγκεκριμένη επιστολή μου αναφέρεται σε 6 βασικά θέματα και εσείς επιλέξατε μονομερή αναφορά στο πρόβλημα της γονιμότητας ενώ παράλληλα ο σχολιασμός για την κίνηση του Δήμου της Καλαμάτας παρέπεμπε σε ”επιστροφή στο Μεσαίωνα” επειδή διεκόπη το Πιλοτικό Πρόγραμμα της 5G.
Η συγκεκριμένη αναφορά σας με τον μάλλον άστοχο σχολιασμό παραποιεί και περιορίζει  το νόημα της επιστολής μου και το περιεχόμενο της. Στην επιστολή αναφέρω μεταξύ άλλων το θέμα των αναχρονιστικών ορίων ακτινοβολίας προερχόμενα από το 1998, προτεινόμενα για μία έκθεση ακτινοβολίας μόλις 6 λεπτών και για μη ιονίζουσα ακτινοβολία  με παλμικότητα και συχνότητες για τις ανάγκες του σήματος τηλεπικοινωνιών της τεχνολογίας  GSM.
Σήμερα ούτε η έκθεση περιορίζεται στα 6 λεπτά ούτε η ακτινοβολία της 4G και 5G έχουν καμμία σχέση με τους παλμούς, την πολικότητα και τις συχνότητες της GSM και επομένως τα ισχύοντα όρια του 1998 είναι άκρως αναχρονιστικά και εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών και αυτό αποτυπώνεται σε χιλιάδες επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας τις επιπτώσεις της ΗΜ Ακτινοβολίας στον άνθρωπο.
Θα προσθέσω ότι οι μελέτες αυτές αφορούν ακτινοβολία της τεχνολογίας 2G έως 4G και σήμερα δεν υπάρχει καμία μελέτη που να μας εξασφαλίζει την ασφαλή εφαρμογή της Τεχνολογίας 5G.
Είμαι στην διάθεση σας για την αποκατάσταση της αλήθειας δεδομένου ότι η χθεσινή σας αναφορά στο δελτίο ειδήσεων και προβολή του ονόματός μου με παράλληλο σχολιασμό περί επιστροφής στον μεσαίωνα διαστρεβλώνει τόσο την αλήθεια όσο και το νόημα και το περιεχόμενο της επιστολής μου προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας .
Είμαι στην διάθεση σας,  όπως και το  περιεχόμενο ολόκληρης της επιστολής μου καθώς και οποιαδήποτε πρόσθετη επιστημονική πληροφόρηση που θα μπορούσε να αποκαταστήσει την ήδη μονομερή και ελλιπή  πληροφόρηση που παρουσιάστηκε στο χθεσινό σας δελτίο ειδήσεων.
Με εκτίμηση».

Ακόμη αναμένονται απαντήσεις…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ με την 5G, ΕΔΩ.

(*) Dipl.Eng., M.Sc.(Eng.), Ph.D. Member of European Bioelectromagnetics Association Mechanical, Electrical, Environmental Engineer, Electrosmog Specialist.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κείμενα του Θ. ΜΕΤΣΗ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: ΜΜΕ, 5G, Μετσης, Σκαι, Κοσιωνη, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, Κωνσταντοπουλος, Καλαματα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ