Αρχαιολόγοι και υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ των ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ σε Ν.Π.Δ.Δ.


Αρχαιολόγοι
και υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού
ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
των ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
σε Ν.Π.Δ.Δ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Α. Αττικής, Στερεάς και Νήσων και άλλα σωματεία του ΥΠ.ΠΟ.Α., προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου που θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, ώρα 12.00 μ. στο αμφιθέατρο του Επιγραφικού Μουσείου, Τοσίτσα 1.


Στην Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις των Σωματείων ενάντια στην εξαγγελία της κυβέρνησης και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για μετατροπή των Μεγάλων Δημόσιων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Θα αναπτυχθούν επιχειρήματα και θα δοθούν στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν ότι η απόσπαση των ισχυρών και προβεβλημένων Μουσείων από το σώμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και η μετατροπή τους σε αυτοτελείς δομές με διορισμένο από την πολιτική ηγεσία Διοικητικό Συμβούλιο, αντίκειται στον σκοπό της ίδρυσης και της λειτουργίας τους, και υπονομεύει το πλούσιο παραγόμενο έργο που εκτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό, την διαρκή σύνδεση και αλληλοτροφοδότηση από τις δομές του ΥΠ.ΠΟ.Α. και κυρίως στον υψηλού επιπέδου δημόσιο, επιστημονικό και παιδευτικό τους ρόλο.

Αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα τα Μεγάλα Δημόσια Μουσεία, στην οποία θα συμμετέχουν διευθυντές, εργαζόμενοι στα μουσεία, μουσειολόγοι και πανεπιστημιακοί.


ΠΗΓΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ, 24.1.2020, αρ. πρωτ.: 27. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.1.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: Αρχαιολογοι, υπουργειο Πολιτισμου, Μουσειο, μουσεια, ΣΕΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ