ΜΙΚΡΑΣΙΑ: «ΦΩΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ» - Εκδήλωση στην Σαλαμίνα


ΜΙΚΡΑΣΙΑ: «ΦΩΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ»
Εκδήλωση στην Σαλαμίνα

Εκδήλωση με τον εύγλωττο τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: “ΦΩΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ”», διοργανώνεται στην ιστορική νήσο Σαλαμίνα, στην αίθουσα Μπόγρη, στο Δημαρχιακό μέγαρο του νησιού, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 , και ώρα 7.00 μ.μ.


Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο δήμαρχος Σαλαμίνος, και θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί εκ μέρους των διοργανωτών (της εφημερίδος «ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ» και από τον Φώτη Καραλή, πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ).
Θα ακολουθήσει η ομιλία: «30 από τις 3.000 αρχαίες Ελληνικές πόλεις της καθ’ ημάς Ανατολής» (με τον Γιώργο Λεκάκη - συγγραφέα του βιβλίου «Η άγνωστη Μικρά Ασία», και «Ένας Βουρλιώτης στα αμελέ ταμπουρού» - και τον Μάνο Κιλημάντζο, αντιπρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ και κατοίκου Σαλαμίνος).
Θα ακολουθήσει μουσικό διάλειμμα με μικρασιάτικα τραγούδια, από την Χορωδία ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ, και την Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ηλιάδη, υπό την Θεώνη Μούλτου, και τον Μάκη Ψαραδέλη.
Και έπειτα, θα γίνει δεύτερη ομιλία με τίτλο «Οι Μικρασιάτες και η δημιουργία του Μικρασιατικού Συνοικισμού στην Σαλαμίνα» (με ομιλητή τον Μ. Κιλημάντζο,  βάσει του άρθρου του λαογράφου της Σαλαμίνος, Π. Βελτανισιάν).
Η εκδήλωση θα κλείσει με την χορωδία, την Θεώνη Μούλτου και τον Μάκη Ψαραδέλη και – φυσικά - μικρασιάτικα τραγούδια, και απονομή αναμνηστικών στους διοργανωτές και συμμετέχοντες…
Την εκδήλωση συν-διοργανώνουν η εφημερίδα «ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ», η ΕΝΩΣΗ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ και το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.1.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΜΙΚΡΑΣΙΑ, Σαλαμινα, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ, Καραλης, ΕΝΩΣΗ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, καθ’ ημας Ανατολη, Βουρλιωτης, Βουρλα, αμελε ταμπουρου, Κιλημαντζος, Χορωδια ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ, Εκπαιδευτηρια Ηλιαδη, Μουλτου, Ψαραδελης, Μικρασιατικος Συνοικισμος, Βελτανισιαν
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ