Εκδηλώσεις για την 199η επέτειο από την Κήρυξη της Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη


Εκδηλώσεις για την 199η επέτειο
από την Κήρυξη της Επανάστασης
από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη


Ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επέτειο των 200 ετών της Εθνεγερσίας, οραματίστηκε κι αναβίωσε την μνήμη του Ιερού Λόχου, του πρώτου Ελληνικού τακτικού στρατιωτικού σώματος του Αρχηγού της Επαναστάσεως Αλεξάνδρου Υψηλάντη.
Η γενέθλια πράξη του εγχειρήματος «Ο Ιερός Λόχος Αναγεννάται στην Ιερή Πόλη» του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την 24η Φεβρουαρίου του 2019, επέτειο της Κηρύξεως της Επαναστάσεως και έκτοτε η Φιλαρμονική του Συλλόγου ενδύεται στις επετειακές εκδηλώσεις του 1821, αντίγραφο της στολής του Ιερού Λόχου.

Ο εφετινός εορτασμός της 199ης Επετείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23η Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στις 10.30, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της οδού Στησιχόρου, όπου φυλάσσεται η Καρδιά του, θα τελεστεί Τρισάγιο στην μνήμη του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, του Ιερού Λόχου και των συμμαχητών του, με τη συμμετοχή της Προεδρικής Φρουράς.

Αμέσως μετά, στις 11:45 από το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς θα εκκινήσει πομπή, της οποίας θα προπορεύεται η ενδεδυμένη την στολή του Ιερού Λόχου Φιλαρμονική του Συλλόγου, συνοδευόμενη από αγήματα φέροντα ιστορικές φορεσιές. Η πομπή, δια των οδών Ηρώδου του Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας, θα καταλήξει στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, όπου θα κατατεθούν στέφανοι και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθως, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή), στις 12.45, παρόντων των πρωτεργατών, των υποστηρικτών και όλων των συμμετεχόντων σ’ αυτή την προσπάθεια, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, με παρουσιαστή τον επί κεφαλής του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων του ΑΝΤ1, κ. Νικόλα Βαφειάδη και ομιλητές τον νομικό, Πρόεδρο της Ιστορικής & Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου, κ. Χρήστο Μούλια και τον τ. Αντιπρόεδρο της Βουλής, επί τιμή Πρόεδρο του Συλλόγου «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ», κ. Γιώργο Σούρλα.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Δ. Σολωμός» με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου.


ΠΗΓΗ:  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.2.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...


ΛΕΞΕΙΣΕπανασταση, Υψηλαντης, Εθνεγερσια, Ιερος Λοχος, τακτικος στρατος, Μεσολογγι, 1821, Ναος Παμμεγιστων Ταξιαρχων, οδος Στησιχορου Κολωνακι, Καρδια Υψηλαντη, Μουλιας, Σουρλας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ