ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΡΩΤΙΚΟΥ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
ΕΡΩΤΙΚΟΥ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα διοργανώνουν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου (Λεωφόρος Μαραθώνος και 25ης Μαρτίου), στον Μαραθώνα, την διάλεξη του διευθυντού του Επιγραφικού Μουσείου, κ. Νάσου Θέμου, με θέμα: «ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περί ΕΡΩΤΟΣ, ΕΔΩ.

Οι επιγραφές καλύπτουν όλες τις όψεις του αρχαίου βίου.
Τα τελευταία χρόνια, την προσοχή της έρευνας έχουν τραβήξει και τα απλά χαράγματα ή graffiti των αρχαίων.
Ανάμεσά τους είναι τα ερωτικά χαράγματα, τα οποία άλλοτε εκφράζουν τρυφερά συναισθήματα, και άλλοτε έχουν υβριστικό περιεχόμενο.
Παρέχουν πληροφορίες για την χρήση της λαϊκής γλώσσας και για τα ήθη της αρχαιότητας με πολύτιμα στοιχεία σχετικά με ερωτικά και σεξουαλικά θέματα.

Στην ομιλία θα παρουσιασθούν παραδείγματα επιγραφών σεξουαλικού και ερωτικού περιεχομένου και θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν παραλληλίες με την σημερινή εποχή.

ΠΗΓΗΟι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.2.2020.


ΛΕΞΕΙΣΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ, ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. Επιγραφικο Μουσειο, Θεμος, ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ,  ΕΡΩΣ, ΕΡΩΤΑΣ, ΣΕΞ, ΥΒΡΙΣ, βρισια, συναισθημα, υβριστικο περιεχομενο, αρχαια λαικη γλωσσα, αρχαια ηθη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ