Μυστηριώδεις βραχογραφίες στην Αυστραλία 17.000 χρόνων, εικονίζουν το χάος που ακολούθησε την άνοδο της στάθμης των θαλασσών!

Μυστηριώδεις βραχογραφίες
στην Αυστραλία
17.000 χρόνων,
εικονίζουν το χάος που ακολούθησε
την άνοδο της στάθμης
των θαλασσών!


Ο Αυστραλός κτηνοτρόφος Joseph Bradshaw βρήκε τυχαία έναν ζωγραφισμένο βράχο, σε καταφύγιο στην βορειοδυτική περιοχή Κίμπερλυ της Αυστραλίας, το 1891

Εκεί ανακαλύφθηκαν 21 έργα ζωγραφικής σε 14 διαφορετικά βραχοκαταφύγια…

Έκτοτε, οι λεπτομέρειες των βραχογραφιών – σήμερα γνωστές ως Gwions - έχουν προβληματίσει τους αρχαιολόγους, που δεν ήξεραν πότε ήταν ζωγραφισμένες, ή από ποιον.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ειδική σκέψη και τεχνολογία, και βρήκαν ότι κάποιοι «ζωγραφικοί πίνακες» αυτοί, έγιναν πριν από 12.000 +/- 500 χρόνιαΗ χρονολόγηση των αρχαίων έργων τέχνης είναι δύσκολη για πολλούς λόγους.
Οι χιλιάδες φιγούρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά λεπτομερείς κεφαλές, φούντες, μπούμερανγκ και ρίγες, ζωγραφίσθηκαν σε καταφύγια με ορυκτά οξείδια, που απλά… δεν είναι γνωστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΔΩ.

Από γραφιστικής άποψης, οι πίνακες διαφέρουν πολύ από την ίδια τέχνη στην κοντινή περιοχή Wandjina, η οποία χαρακτηρίζεται από αφηρημένα σχήματα με τεράστια σκοτεινά μάτια, που αποτελούν μέρος μιας μυθολογίας, που ασπάζονται ακόμα οι σημερινοί Αβορίγινες. Ο ξυλάνθρακας που χρησιμοποιήθηκε συχνά για τα μάτια στα έργα της Wanjina, επιτρέπει την χρονολόγηση και θέτει την ηλικία αυτών των έργων σε κάτι παραπάνω από 5.000 χρόνια.

Αλλά η «παλέτα» της Gwion δεν φαίνεται να περιλαμβάνει κάρβουνο…

Με ειδικό τρόπο βρήκαν ότι κάποιες βραχογραφίες της Gwion ήταν αρχαιότερες από 17.000 χρόνια!


Η μέθοδος δημοσιεύθηκε σε εργασία, το 2019.

ΠΗΓΗ: Science Archaeology, 5.2.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.2.2020.
doi:10.1126/science.abb1842.

ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:
Οι τακτικοί αναγνώστες του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ γνωρίζουν πως η πρώτη κατοίκηση της Αυστραλίας έχει αναχθεί πριν από 55.000 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: Μυστηριο, βραχογραφια, Αυστραλια, 17.000 χρονια πριν, χαος, ανοδος σταθμης της θαλασσας, Αυστραλος κτηνοτροφος, Μπραντσοου, ζωγραφια, βραχος, καταφυγιο, Κιμπερλυ, Κιμπερλι, 1891, ζωγραφικη, βραχοκαταφυγιο, βραχογραφιες, Γκουιον, αρχαιολογια, 12.000 χρονια πριν, 11.000 χρονια πριν, 13.000 χρονια πριν, εργο τεχνης, μπουμερανγκ, ορυκτα οξειδια, οξειδιο, γραφιστικη, Γουαντζινα, αφηρημενα σχηματα, αφηρημενη τεχνη, σκοτεινα ματια, μυθολογια, Αβοριγινες, ξυλανθρακας, 5.000 χρονια πριν, καρβουνο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ