Τα παιδιά μαθαίνουν τον κώδικα προστασίας προσωπικών δεδομένων μέσα από παραμύθια… - βίντεο

Τα παιδιά μαθαίνουν
τον κώδικα προστασίας
προσωπικών δεδομένων
μέσα από παραμύθια…

Πρωτοποριακή εργασία, για την σύγχρονη ενημέρωση-εκπαίδευση παιδιών, νέων και ενηλίκων, όσον αφορά την αλόγιστη διάθεση προσωπικών δεδομένων στα ηλεκτρονικά, κοινωνικά δίκτυα.

Ο μεγάλος κίνδυνος καταπάτησης των ατομικών δικαιωμάτων που πρόκειται να εκδηλωθεί στο μέλλον - παγκοσμίως. Πώς «θα σου πουλάνε όχι μόνον προϊόντα αλλά και ιδέες», κ.ά. πολλά... σχετικά με τις κοινωνικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις του θέματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΝΟΜΙΚΑ, ΕΔΩ.


Η Ανθή Στρατάκη, υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων ΙΤΕ
και
ο Δημήτρης Γραμμένος, κύριος ερευνητής - Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ,

μιλούν για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων. Απλές κουβέντες που εξηγούν τι είναι το περίφημο GDPR. Οι δύο επιστήμονες του ΙΤΕ, επέλεξαν να εξηγήσουν τον κώδικα προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων μέσα από τα παραμύθια και οργάνωσαν ένα εργαστήριο για παιδιά και ενήλικες που μας βοηθά να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην ψηφιακή εποχή, πόσο εύκολα εμείς οι ίδιοι εκθέτουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και πως μπορούμε φυσικά να προστατευθούμε.

ΔΕΙΤΕ το:



ΛΕΞΕΙΣ: εκπαιδευση, παιδι, προσωπικα δεδομενα, ηλεκτρονικα δικτυα, κοινωνικα δικτυα, ατομικα δικαιωματα, ιδεα, Στρατακη, Προστασια Δεδομενων ΙΤΕ, Γραμμενος, Ινστιτουτο Πληροφορικης ΙΤΕ, προστασια προσωπικων δεδομένων, παραμυθι, ψηφιακη εποχη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ