«Εν τη νήσω Σύμη», σκοποί και τραγούδια της Σύμης


«Εν τη νήσω Σύμη»,
σκοποί και τραγούδια της Σύμης

Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιττας της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς παρουσιάσθηκε το νέο CD με τίτλο «Εν τη νήσω Σύμη», που αποτελεί μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τη διάσωση των σκοπών και των τραγουδιών της Σύμης. Οι μουσικοί Γιάννης Μεγαλούδης (λαούτο) και Μανώλης Κοτόρος (βιολί) προσέφεραν μοναδικές στιγμές ευχαρίστησης στους παρευρισκόμενους, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν ανέμελα, κάτι που όλοι το έχουμε ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΥΜΗ, ΕΔΩ.

Κατά τα άλλα, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της Πίτας της, το Σάββατο 1/2, στο φιλόξενο χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), για την διάθεση του οποίου, η αντιπρόεδρος κ. Κατερίνα Βουρεξάκη εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη. εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας
 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, κάλεσε για ένα σύντομο χαιρετισμό και ευχές τους: βουλευτές Πειραιά κκ Κώστα Κατσαφάδο και Γιάνη Μελά, τ. βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Κασσάρα τους Αντιδημάρχους Πειραιά κκ. Αθηνά Γλύκα και Δημήτρη Καρύδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, την τ. Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Κάσου κα Μαίρη Σορώτου Τσανάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Σπύρο Σπυρίδωνα και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος» κ. Μηνά Αλεξιάδη, τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων κ. Αντώνη Πατέλη,
 Ακολούθησε μια σημαντικότατη αναφορά για τις ανάγκες αίματος συμπατριωτών μας από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της Ομοσπονδίας μια και Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων κ. Γιάννη Καραϊτιανό. μεταξύ των άλλων, τόνισε τη σημασία που πρέπει όλοι να δώσουμε για την επιτυχή πραγματοποίηση της πανδωδεκανησιακής αιμοδοσίας την Δευτέρα 17/2 (12μμ – 6μμ) στη Δωδεκανησιακή μας Εστία (Υψηλάντου 143).
 Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης κάλεσε τον αγαπημένο μας ιερέα παπα – Στάθη, να ευλογήσει την Βασιλόπιττα και ακολούθησε η κοπή της και το μοίρασμα κομματιών στους παρευρισκόμενους, Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκαν γούρια, που ήταν ευγενική προσφορά της προέδρου της Ένωσης Κώων κας Λουκίας Ζερβάνου και του μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας και του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων κ. Κύκκου Λουκά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΕΔΩ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός των παραπάνω αναφερομένων: η κ. Χριστίνα Βαλληνάκη, σύζυγος του τ. Υφυπουργού κ. Γιάννη Βαλληνάκη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δωδεκανήσου ΛΑΟΣ κ. Μικές Σταφενίδης, ο εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Ντίνος Ζαχάρης, ο αναπληρωτής γραμματέας τομέα Υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ και ατιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, Καλυμνιακής καταγωγής, κ. Δημήτρης Βρόντος, ο κ. Γιάννης Ανδρέογλου μέλος ΔΣ της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Πειραιά και Νήσων, ο πολιτευτής ΛΑΟΣ αντιστράτηγος εα, κ. Πέτρος Μούγιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και Γραμματέας του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων κ. Νεκτάριος Βακάλης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας παριανών Συλλόγων κ. Αντώνης Πατέλης, η κ. Μαρία Κυδωνάκη Αγαπητού, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, ο Πρόεδρος της Συλλόγου Τηλίων Αττικής κ Γιώργος Συράκης,, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων κ. Βασίλης Νικολαράς, ο πρόεδρος του Συλλόγου εν Ελλάδι Κασίων κ. Μίνος Κομνηνός, ο πρόεδρος της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών κ. Κώστας Χαρτοφύλλης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Αντιγόνη Ζουρούδη, η μάνα της Δωδεκανήσου» κα Ντίνα Καλλιοτζή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων Αττικής κ. Οδυσσέας Σακελλαρίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Συμαίων κα Δέσποινα Μαρκαντέ, ο πρόεδρος του Ομίλου Νέων Καρπάθου κ. Ερρίκος Γιαλλουράκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Μσοχωριτών Καρπάθου Αττικής κ. Πένυ Νικητιάδη, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αττικής κα Μαρία Κορδίνα, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Καστελλορίζου κ. Κώστας Σαρίνας, ο κ. Κώστας Πάχος γενικός γραμματέας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος», η κ. Ελένη Χαλκατζάνη, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων, η κ. Μαρία Πέππα εκπρόσωπος του Συλλόγου Δωδεκανησίων Φοιτητών, οι επίτιμοι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κκ Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου και Φίλιππος Καλλούδης, από την Δωδεκανησιακή Μέλισσα, η αντιπρόεδρος και επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα κ. Μαίρη Μοσχή και η ταμίας κ. Μπέττυ Νικολοπούλου τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας κ.κ. Πετρίδης Φίλιππος (Σύμη), Βασιλάκη Σούλα (Τήλος), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), μέλη παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής.

 Γραπτά μηνύματα έστειλαν : ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Τσαμπίκα Ιατρίδη, Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός, οι βουλευτής Πειραιά κ. Θοδωρής Δρίτσας και Κορινθίας, Κασιακής καταγωγής, κ. Γιώργος Ψυχογιός, οι Δήμαρχοι Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος και Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος.

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τις χορηγίες:
- σημαντικού χρηματικού ποσού στον Πειραιώτη επιχειρηματία κ. Βασίλη Σαβράμη
- της βασιλόπιτας στο ζαχαροπλαστείο «SWEET & BITTER» του συμπατριώτη μας κ. Ασβεστά,
- των ποτών στην εταιρεία ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ
- των εδεσμάτων στις κυρίες Ερμέογλου Εύη, Κυπριώτου Άρτεμι και Κορδίνα Μαρία

Επί πλέον ευχαριστίες απευθύνουμε στις συμπατριώτισσες που με τις παραδοσιακές φορεσιές τους ομόρφυναν την όλη εκδήλωση καθώς και όσους προσέφεραν δώρα και συνέβαλαν στην επιτυχία της λαχειοφόρου μας.


ΠΗΓΗ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 4.2.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.2.2020.


ΛΕΞΕΙΣΕν τη νησω Συμη, σκοποι της Συμης, τραγουδια της Συμης, μουσικη, Μεγαλουδης, λαουτο, Κοτορος, βιολι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ