Στην Ουκρανία υπάρχει «οστέινο κτήριο» 44.000 χρόνων κτισμένο από Νεάντερταλ! Στην Ρωσία δεν μιλάμε για… Stone-henge, αλλά για… Bone-henge, 25.000 χρόνων… Βρέθηκαν 70 κυκλικές κατασκευές από οστά μαμούθ στην Ανατολική Ευρώπη!


Στην Ουκρανία υπάρχει
«οστέινο κτήριο»
44.000 χρόνων
κτισμένο από Νεάντερταλ!

Στην Ρωσία δεν μιλάμε για… Stone-henge,
αλλά για… Bone-henge, 25.000 χρόνων…

Βρέθηκαν 70 κυκλικές κατασκευές
από οστά μαμούθ
στην Ανατολική Ευρώπη!


Μια κυκλική «οικοδομή» από οστά μαμούθ στο Kostenki της Ρωσίας, είναι ηλικίας 25.000 χρόνων και διαμέτρου 12,5 μέτρων..


Πρόκειται για την αρχαιότερη κυκλική δομή από οστά των μαμούθ που ανακαλύφθηκε έως τώρα…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΡΩΣΙΑ, ΕΔΩ.


Το Kostenki κείται νότια του Voronezh, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.
Σε άλλες ανασκαφές σε αυτό, έχουν βρεθεί κοσμήματα 6.300 χρόνων...

Ευρέθησαν δύο οστέινοι κύκλοι σε αυτό, και οι δυο από μαμουθοστά, το 1951 και το 1970, και έχουν πλέον μελετηθεί... Ο μυστηριώδης κύκλος «χτίστηκε» από οστά τουλάχιστον 60 μαμούθ!

Η κυκλική δομή μπορεί να είχε χρήση για τελετουργίες ή αποθήκευση τροφίμων… - δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη γιατί κτίσθηκε… Πιθανόν, όμως, να είναι αστεροσκοπείο / ημερολόγιο...

Οι «προϊστορικοί κύκλοι» κατασκευασμένοι σχεδόν εξ ολοκλήρου από οστά μαμούθ που έχει βρεθεί στην Ρωσία, εισήγαγαν έναν νέο όρο στην αρχαιολογία:
Το "bonehenge"




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΜΑΜΟΥΘ, ΕΔΩ.

Οι άνθρωποι της Λίθινης Εποχής φαίνεται πως έκαναν πολλούς οστέινους κύκλους στην Ανατολική Ευρώπη και την Βόρεια Ασία, ήδη πριν 22.000 χρόνια
Περίπου 70 τέτοιες κυκλικές κατασκευές από οστά μαμούθ βρέθηκαν έως τώρα στην Ανατολική Ευρώπη και μόλις τώρα σιγά-σιγά αποκαλύπτονται
Φαίνεται πως στον καιρό των παγετώνων στην Ευρασία, έχτιζαν δομές με ό,τι υλικό είχαν…

“Τα οστά των μαμούθ είναι πολύ βαριά και η οικοδόμηση μιας κυκλικής δομής με αυτά, απαιτούσε μια τεράστια επένδυση χρόνου και ενέργειας από τους ανθρώπους που τα έχτιζαν», λέει ο επί κεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δρ. Alexander Pryor από το Πανεπιστήμιο του Exeter.

Οι άλλοι δύο οστέινοι κύκλοι που βρέθηκαν στο Kostenki, είναι επίσης μεγάλοι, ο ένας είχε διάμετρο 9 μέτρων! Παρέχουν ακόμα περισσότερες πιθανές αποδείξεις ότι οι προϊστορικές ομάδες των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών ήταν ικανές να επιδείξουν εντυπωσιακά μνημειώδη έργα…

Μικρότερα «οστέινα κτήρια» που βρέθηκαν σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης είχαν διάμετρο περίπου 4 μ.

Τα απομεινάρια του μεγαλύτερου οστέινου κύκλου, που περιγράφονται στο νέο άρθρο, βρέθηκαν το 2014. Ανασκάπτονταν για τρία χρόνια από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Πανεπιστήμιο του Exeter, το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, το κρατικό μουσείο Κωστένκι, το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Boulder και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, το οποίο εδημοσίευσε τώρα τα αποτελέσματα της ανάλυσής του…


Ωστόσο, ο κ. Pryor επισημαίνει ότι υπάρχει ένα άλλο «οστέινο κτήριο» 44.000 χρόνων – ίσως και περισσότερο - στην Μολοδάβα / Molodova της Ουκρανίας, και που πιστεύεται ότι έχει γίνει από τους Νεάντερταλ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΔΩ.

Φαίνεται πως το δομικό υλικό του ανθρώπου, δεν ήταν μόνο το ξύλο ή η πέτρα, αλλά και τα οστά… Κι αυτό αλλάζει όλα όσα ξέραμε ή υποθέταμε…

Θυμίζω τέλος, πως ο άνθρωπος πρώτα έκτισε κυκλικές ή ελλειψοειδείς (οβάλ) δομές και μετά τετράγωνες ή παραλληλόγραμμες - αυτό βεβαιώνεται και στην Κρήτη...

ΠΗΓΕΣ: Antiquity. New Scientist, 17.3.2020. Ηaaretz, 17.3.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.3.2020.

ΛΕΞΕΙΣΟυκρανια, οστεινο κτηριο, 44.000 χρονια, Νεαντερταλ, Ρωσια, Stonehenge, Bonehenge, 25.000 χρονια, κυκλικη κατασκευη, οστα μαμουθ, Ανατολικη Ευρωπη, κυκλικη οικοδομη, μαμμοθ, Κωστενκι, Κοστενκι, Βορονεζ, Μοσχα, οστεινος κυκλο, 1951, 1970, μυστηριο, κυκλικη δομη, τελετουργια, αποθηκη, προιστορια, Λιθινη Εποχη, Παλαιολιθικη Εποχη,  Ασια, 22.000 χρονια, παγετωνες, Ευρασια, Πριορ, Πράιορ, Πανεπιστημιο Εξετερ, κυνηγοι τροφοσυλλεκτες, Καιμπριτζ, Κολοραντο Μπουλντερ, Σαουθαμπτον, Μολοδαβα Ουκρανιας, Νεαντερνταλ, αστεροσκοπειο, ημερολογιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ