Τρία φωτεινά μετέωρα έπεσαν στην Ευρώπη: Δυο εξερράγησαν σε μια ώρα επάνω από το Βέλγιο, και ένα άλλο στην Γερμανία λίγο αργότερα!


Τρία φωτεινά μετέωρα
έπεσαν στην Ευρώπη:
Δυο εξερράγησαν σε μια ώρα
επάνω από το Βέλγιο,
και ένα άλλο στην Γερμανία
λίγο αργότερα!


Δύο «πυροβολισμοί» σημειώθηκαν εντός μιας ώρας την 1η Απριλίου 2020, επάνω από το Βέλγιο (είχε καταγραφεί και άλλη πτώση το 2018). Η πρώτη εντοπίστηκε από τους τέσσερις σταθμούς του δικτύου FRIPON στις 22:57 UTC, ενώ ο δεύτερος καταγράφηκε από τρεις κάμερες στις 23:33 UTC (00:57 LT και 01:33 LT στις 2 Απριλίου, αντίστοιχα).




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΔΩ.

Περίπου στις 1:52 μ.μ. στις 2 Απριλίου (03:52 LT), μια άλλη «φωτεινή πυρκαγιά» σκαρφάλωσε σε ολόκληρον τον ουρανό της Γερμανίας - μόλις κάτι λιγότερο από δύο ώρες αργότερα…

Το δίκτυο υπολογίζει τις τροχιές και για τα δύο συμβάντα σε σχέση με το Βέλγιο με βάση τα καταγεγραμμένα δεδομένα και τα δύο φαίνεται ότι έχουν παράλληλα «μονοπάτια»…

Ορισμένες κάμερες από το δίκτυο CAMS στο Grapfontaine ήταν επίσης σε θέση να καταγράψουν τις «ουράνιες μπάλλες». Οι BRAMS ανίχνευσαν και τα δυο γεγονότα - το πρώτο, ωστόσο, δημιούργησε μια μικρή αντήχηση σαν των μετεωριτών και, μόνο οι σταθμοί στο Λιμβούργο / Limburg και στο Ανατολικό Βέλγιο ήταν σε θέση να το εντοπίσουν.

Η «ουράνια βολίδα» ήταν μόλις ορατή από το κέντρο της χώρας, ενώ δεν ήταν εντελώς εμφανής στην δυτική περιοχή. Η δεύτερη, από την άλλη πλευρά, δημιούργησε ένα ισχυρότερο σήμα, το οποίο πιάστηκε από αρκετούς δέκτες και ανιχνεύθηκε από τους περισσότερους σταθμούς BRAMS.

Τα φάσματα των δύο συμβάντων που καταγράφηκαν από τον σταθμό Humain δείχνουν ότι η πρώτη φλόγα είχε μια ηχώ στην μέση και δεν ήταν τόσο φωτεινή όσο η δεύτερη.

Η τρίτη «πυρκαγιά» εξερράγη στην Νότια Γερμανία δύο ώρες μετά τα δύο διαδοχικά φωτεινά μετέωρα στο Βέλγιο.

ΠΗΓΗ: TW, 3 Απριλίου 2020. FRIPON, IMO, CAMS / IMO, BRAMS / IMO, AllSky6 στο Seysdorf και Gahberg. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.4.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: φωτεινο μετεωρο, κομητης, μετεωριτης, βολιδα, Βελγιο, Γερμανια, Λιμβουργο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ