Σπάρτη, Σάμος, Αριστοτέλης, Ηράκλειτος, Θουκυδίδης, Ηρόδοτος, Ξενοφάνης, κ.ά. στο περιοδικό «Grecorromana» της Χιλής!


Σπάρτη, Σάμος,
Αριστοτέλης, Ηράκλειτος,
Θουκυδίδης, Ηρόδοτος,
Ξενοφάνης, κ.ά.
στο περιοδικό «Grecorromana»
της Χιλής!
Το «Grecorromana» («Ελληνορωμαϊκά») είναι ένα ετήσιο περιοδικό κλασσικών σπουδών, μια ετήσια έκδοση αφιερωμένη στην μελέτη του αρχαίου ελληνορωμαϊκού κόσμου, που εκδίδεται στην ΧΙΛΗ, καθώς και στην προβολή και το πώς τον υποδέχθηκαν σε μεταγενέστερες περιόδους. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει έναν χώρο για κριτική και αντανακλαστική ανάλυση της Αρχαιότητας, προωθώντας τον διάλογο μεταξύ των κλάδων που απαρτίζουν τις κλασσικές μελέτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΧΙΛΗ, ΕΔΩ.

Διατηρεί πολιτική ανοιχτής πρόσβασης, έτσι προσφέρει το περιεχόμενό του δωρεάν στους αναγνώστες του.



Στο «Grecorromana, Revista Chilena de Estudios Clásicos», τ. I, Viña del Mar, 2019 ανάμεσα στα περιεχόμενά του διαβάζουμε:

"Για τον Θεό του Ξενοφάνη", Alberto Bernabé / Πανεπ. Complutense της Μαδρίτης.

"Η ανεξαρτησία της Σπάρτης. Σπάρτη και της Σάμος στο τρίτο βιβλίο των Ιστοριών του Ηρόδοτου", Aldo Spano / Πανεπιστήμιο της Πίζας.

ΘΥΜΙΖΩ ότι οι ΧΙΛΙΑΝΟΙ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Σπάρτη, λόγω των ελληνικής καταγωγής, κατά δήλωσή τους, Αραουκανών - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΑΡΑΟΥΚΑΝΟΥΣ, ΕΔΩ.

"Η επιστήμη στην αριστοτελική ηθική", Matías Leiva / Πανεπιστήμιο των Άνδεων.

"Η τέχνη της ανάγνωσης: Επιστολές προς τον Lucilio de Seneca στον Μονταίν / Montaigne και τον Νίτσε / Nietzsche", Francesc Casadesús Bordoy / Πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων

"Sebastián Aguilera Quiroz: Ηράκλειτος: ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ. Ο λόγος για τα πάντα», εκδ. Nadal, 2018, Héctor García Cataldo / Καθολικό Πανεπιστήμιο Valparaíso.

"Donoso Johnson, Paulo, Ιστορική και πολιτική υποδοχή των Ιστοριών του Θουκυδίδη. Ορισμένες περιπτώσεις στην ισπανική γλώσσα», σειρά Ιστορικών Μονογραφιών, αρ. 24, Ιστορικό Ινστιτούτο, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Βαλέπαρο, πανεπιστημιακές εκδόσεις Valparaíso, Χιλή, 2018», María Gabriela Huidobro Salazar / Πανεπιστήμιο Andrés Bello.

ΠΗΓΗ«Grecorromana». ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.4.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: Σπαρτη, Σαμος, Αριστοτελης, Ηρακλειτος, Θουκυδιδης, Ηροδοτος, Ξενοφανης, Χιλη, Ελληνορωμαικα, περιοδικο, κλασσικες σπουδες, αρχαιος ελληνορωμαικος κοσμος, Μονταιν, Νιτσε, Σενεκας, Αραουκανοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ