ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ή ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΝ ΜΕΣΩ COVID19 - B&W CERTIFICATION στα πλαίσια λειτουργίας Μονάδων Φιλοξενίας εν μέσω πανδημίας


ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ή ΚΑΜΠΙΝΓΚ
ΕΝ ΜΕΣΩ COVID19

B&W CERTIFICATION
στα πλαίσια λειτουργίας
Μονάδων Φιλοξενίας
εν μέσω πανδημίας

Νέο Πρότυπο Πιστοποίησης Ξενοδοχείων και καταλυμάτων με αντικείμενο την Ασφάλεια και Υγεία των επισκεπτών σε θέματα επείγουσας ιατρικής φροντίδας και προφύλαξης λοιμώξεων από την Swiss Approval International.

Μπαλκόνι ξενώνα στην Μεγίστη / Καστελλόριζο...

Οι νέες απαιτήσεις που διαμορφώνονται Διεθνώς λόγω της Πανδημίας του COVID19, στην Τουριστική Βιομηχανία, είναι ριζικά διαφορετικές από τις γνωστές σήμερα. Η ασφάλεια των επισκεπτών από την στιγμή που θα περάσουν την πόρτα ενός τουριστικού καταλύματος, έχει πλέον αποκτήσει νέες διαστάσεις, σε επίπεδο διαχείρισης του επισκέπτη εντός του τουριστικού καταλύματος, και διασφάλισης κατά το μέγιστο δυνατόν της Δημόσια Υγείας.

Η ριζική αναδιοργάνωση της λειτουργίας μιας μονάδας φιλοξενίας, Ξενοδοχείου ή Καμπινγκ, στα πλαίσια των τρεχουσών συνθηκών, είναι επιβεβλημένη πρόκληση, και η Swiss Approval μέσω μιας Διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων, προσφέρει στην Διεθνή αγορά ένα εξαιρετικό εργαλείο οργάνωσης των υπηρεσιών των Ξενοδοχείων, που απαντάει σε αυτή την πρόκληση.
Οι βασικές προϋποθέσεις που περιγράφει το νέο πρότυπο B&W CERT της Swiss Approval για την οργάνωση και διοίκηση των υπηρεσιών φιλοξενίας, μεταξύ άλλων πιο εξειδικευμένων είναι:

Η δημιουργία μιας νέας Διεύθυνσης υπηρεσιών, του λεγόμενου B&W department, που θα λειτουργεί παράλληλα με τις υφιστάμενες (Reception, εστίαση, υπηρεσίες δωματίων, κλπ..) και θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο 2 βασικές κατηγορίες:
- Μη Μεταδιδόμενα νοσήματα και πρώτες βοήθειες (Blue Office). Διασφάλιση αποτελεσματικότερης επείγουσας ιατρικής φροντίδας και βασικών πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας για τους επισκέπτες της μονάδας φιλοξενίας που τυχόν αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
- Μεταδιδόμενα νοσήματα και επιδημιολογική επιτήρηση (White office). Οργάνωση και εφαρμογή κανόνων υγιεινής, πρόληψης, επαγρύπνησης και επιδημιολογικής επιτήρησης, για την αποφυγή πιθανής μετάδοσης λοιμώδους νοσήματος όπως ο COVID-19, ή για τον περιορισμό της μετάδοσής του, αναφορικά με τους επισκέπτες της μονάδας φιλοξενίας.

Το ξενοδοχείο δεν θα μπορεί να υπερβεί σε καμία περίπτωση πληρότητα πλέον του 85%, εκτός αν οι οδηγίες των Εθνικών αρχών μιας Χώρας ορίζουν διαφορετικά. Το 15% των ελεύθερων δωματίων θα χρησιμοποιείται για τυχόν καραντίνα επισκεπτών που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των υποχρεωτικά ελεύθερων δωματίων υπολογίζεται βάσει αλγορίθμου που λαμβάνει υπόψη την επιφάνεια των κοινόχρηστων χώρων σε σχέση με τον αριθμό των επισκεπτών και την κοινωνική αποστασιοποίηση που ορίζεται.

Τέλος, εκτίμηση της ομάδας εργασίας είναι επίσης ότι το κόστος λειτουργίας των μονάδων φιλοξενίας θα υποστεί σημαντική αύξηση. Θα απαιτηθούν επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και νέες outsourcing υπηρεσίες, καθώς επίσης θα είναι αδύνατη η ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της υποδομής, λόγω υποχρεωτικής ποσόστωσης ελεύθερων δωματίων, είτε περιορισμών στην χρήση τους μετά την αποχώρηση των επισκεπτών.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Swiss Approval International για την Ελλάδα, Swiss Approval Technische Bewertung AE, 28.4.2.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.4.2.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: κορονοιος, κορωνοιος, Μεγιστη, Καστελλοριζο, Καστελοριζο, ξενοδοχείο, ξενωνας, καμπινγκ, camping, πανδοχειο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ