Το λιμάνι της Ζακύνθου σε γερμανική εφημερίδα του 1893…


Το λιμάνι της Ζακύνθου
σε γερμανική εφημερίδα
του 1893…


Το λιμάνι της Ζακύνθου στα τέλη του 19ου αιώνος.
Διακρίνεται η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου μπροστά με το καμπαναριό
και στο βάθος ο Άη Νικόλας του Μώλου.

Το «Über Land und Meer» ήταν ένα εικονογραφημένο εβδομαδιαίο φύλλο, που εκδίδετο στην Στουτγκάρδη από το 1858 έως το 1923.

Αρχικώς σε μορφή folio και αργότερα επίσης σε οκτασέλιδου. Είχε τον υπότιτλο Allgemeine Illustrirte Zeitung.

Το περιεχόμενο ήταν φανταστικό, χιουμοριστικό, αλλά και διδακτικό. Ωστόσο, σήμερα οι πολλές φωτογραφίες του είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ιδρύθηκε από τον επιτυχημένο συγγραφέα Friedrich Wilhelm Hackländer και τον βιβλιοπώλη Eduard Hallberger. Από το 1881, εκδίδεται από το Deutsche Verlagsanstalt / Hallbergers Verlag. Από το 1873, οι Hallberger και Hackländer δημοσίευσαν το αδελφό περιοδικό «Deutsche Romanbibliothek», το οποίο ειδικεύτηκε στην εκτύπωση μυθιστορημάτων. Από τον Νοέμβριο του 1876, το εβδομαδιαίο συμπλήρωμα "Latest Fashion Leaves" εμφανίστηκε υπό την επιμέλεια της Johanna von Sydow, το οποίο συνδυάστηκε τον Οκτώβριο του 1877 με το περιοδικό μόδας υψηλής κυκλοφορίας "The Bazaar".

Ανάμεσα στους συγγραφείς του: Berthold Auerbach, Theodor Fontane, Friedrich Gerstäcker, Karl Gutzkow, Paul Heyse, Karl May, Wilhelm Raabe και Charles Lallemand. Οι πολυάριθμοι εικονογράφοι περιελάμβαναν τους Wilhelm Busch, Otto Clemens Fikentscher, Theodor Hosemann, Kaspar Kögler, Herbert König και Franz Poledne.


Στο 23ο τεύχος του 1893 είχε στο κάτω μισό του εξωφύλλου του ξυλογραφία του Γεωργίου Πάλου, με τίτλο «Το λιμάνι της Ζάκυνθος»

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.5.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΖΑΚΥΝΘΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣλιμανι Ζακυνθου, γερμανικη εφημεριδα, 1893, εικονογραφημενο εβδομαδιαιο φυλλο, Στουτγκαρδη, 1858, 1923, Χακλεντερ, Χαλμπεργκερ, μυθιστορημα, φον Συντοβ, φον Σιντοφ, φον Συντοφ, μοδα, Μπαζαρ, ξυλογραφια, Παλος, λιμανι της Ζακυνθος, Ζακυνθος, Ιερος Ναος Αγιου Διονυσιου Ζακυνθου, Αη Νικολας του Μωλου Ζακυνθου, Αγιος Νικολας του Μωλου Ζακυνθου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ