ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς Μητσοτάκη – Δένδια: Ποιος σας απαγόρευσε την συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ; Ακολουθείτε την τραγική, και εγκληματική, καραμανλική ρήση «η Κύπρος κείται μακράν» - του Κρ. Σαντζίλιο


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
προς Μητσοτάκη – Δένδια:

Ποιος σας απαγόρευσε την συμμαχία
Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ;

Ακολουθείτε την τραγική, και εγκληματική,
καραμανλική ρήση
«η Κύπρος κείται μακράν»

Του ελληνιστή συγγραφέα Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι στα τεμάχια 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αδειοδοτημένα στην ιταλική ΕΝΙ και στην γαλλική ΤΟΤΑL έχει εισέλθει τουρκικό ερευνητικό πλοίο με σκοπό να προβεί σε παράνομες γεωτρήσεις,


Και ασφαλώς γνωρίζετε επίσης ότι στις 3 Μαΐου 2020 έληξε μια μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση (με ονομασία Mavi Vatan) μεταξύ Κύπρου, Ρόδου και, προσέξτε!, νότια της Κρήτης,

Όπως ασφαλώς θα έχετε συνειδητοποιήσει τί σημαίνει για την Τουρκία (και, αντιθέτως, πολύ περισσότερο για την Ελλάδα) η «Συμφωνία» Ερντογάν/ας-Σαράτζ η οποία κόβει στη μέση την ελληνική ΑΟΖ ουσιαστικά ακυρώνοντας την ολοσχερώς!

 Σχετικά με τη Κύπρο, για όσο αφορά την Ελλάδα, είναι φανερό πως και εσείς ακολουθείτε – λίαν κακώς, ομολογουμένως – την τραγική, και θα έλεγα εγκληματική, καραμανλική ρήση «η Κύπρος κείται μακράν», μη μπορώντας ή μη θέλοντας να κατανοήσετε πως το συμφέρον της Ελλάδας, στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο, βρίσκεται σε μια όσο γίνεται πιο στενή στρατιωτική σύνδεση με τη Κύπρο μέσα στα πλαίσια μιας ενεργούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας και αμυντικής αλληλοσυνδρομής με το Ισραήλ, η μόνη ικανή να δημιουργήσει το πιο ισχυρό ανάχωμα στη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα.

 Δεν ξέρω αν ίσως κάποιος τρίτος «μεγάλος φίλος» σας σάς απαγόρευσε αυτή τη τριπλή συμφέρουσα συμμαχία και εσείς, πειθήνια υπαγόμενοι τη δεχθήκατε ή αν πρόκειται μόνο για δική σας εθνική επιλογή, λανθασμένη βεβαίως και αντιπαραγωγική, απ’ την οποία μόνο σκοτούρες θα έχετε.

 Όσο για την Ιταλία και Γαλλία στη Κύπρο, τί να πω; Πρόκειται για χώρες τελείως γελοίες, για κλάματα και για φτύσιμο (συγγνώμη την έκφραση, λίγο «διπλωματική»), ανυπόληπτες, ψεύτικες, μηδαμινές, σκέτοι παλιάτσι μπροστά στις τουρκικές αυθαιρεσίες. Σκέτη ντροπή για το ανθρώπινο είδος.

 Εδώ όμως προέχει η Ελλάδα, μας ενδιαφέρει πρωτίστως η Ελλάδα και πρωτίστως θα πρέπει να ενδιαφέρει ΕΙΔΙΚΑ και εσάς!

 Η «ιστορία» είναι πασίγνωστη, και «διηγώντας ‘την’ να κλαίς», παραφράζοντας τα λόγια του μεγάλου Εθνικού Ποιητή σας Διονύσιου Σολωμού.

 Θα ξέρετε ασφαλώς ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη και μάλλον στον κόσμο που συνεχίζει να έχει χωρικά ύδατα 6 ν.μ., και σίγουρα θα μάθατε πως προ ημερών ένας Τούρκος στρατιωτικός ζήτησε μάλιστα η Ελλάδα να ορίσει τα χωρικά της ύδατα στα 3 ν.μ.!

 Όπως καταλαβαίνετε, αυτός ο Τούρκος τόσο πολύ αποθρασύνθηκε γιατί εσείς, Έλληνες κυβερνώντες, του δώσατε αυτό το δικαίωμα εγκαταλείποντας παντελώς σε τρίτους τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα διεθνή συμφέροντα της πατρίδας σας παραιτούμενοι από κάθε πράξη υπεράσπισής τους.

 Θα ξέρετε επίσης πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν σχεδίασε και δεν τοποθέτησε σε χάρτες τις γεωγραφικές συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας της, ποτέ δεν έστειλε κανέναν σχετικό έγγραφο στον ΟΗΕ, όπως κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου, και ποτέ δεν δήλωσε/διεκδίκησε/προέβαλε/απαίτησε διεθνώς την οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα της.

 Θα ξέρετε ακόμα πως η Ελλάδα είναι απ’ τις ελάχιστες χώρες, αν όχι η μόνη, χώρα παγκοσμίως που δεν ανακήρυξε ποτέ την ΑΟΖ της, ούτε και μερίμνησε ποτέ να κοινοποιήσει τις σχετικές συντεταγμένες βάση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, ούτε και να την οριοθετήσει με διμερείς συμφωνίες ή σε διεθνή δικαστήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΑΟΖ, ΕΔΩ.

 Αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγμα, τραγικό και βαρύτατο για το παρόν και το μέλλον της χώρας, δηλαδή: όλος ο κόσμος στον πλανήτη γνωρίζει πως η Ελλάδα δεν διαθέτει υφαλοκρηπίδα και γνωρίζει πως δεν διαθέτει ούτε ΑΟΖ!

Και δεν τις διαθέτει όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά απλούστατα γιατί ποτέ δεν ενήργησε έτσι ώστε να υπάρξουν σε διεθνή επίπεδο και Οργανισμούς τα απαιτούμενα ντοκουμέντα που να πιστοποιούν την νόμιμη erga omnes ύπαρξη και ισχύ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, έχοντας βεβαίως υπόψη πως, μετά τον UNCLOS, η έννοια της υφαλοκρηπίδας «απορροφήθηκε» μέσα στην επικρατούσα και πληρέστερη έννοια της ΑΟΖ.

 Αλλά δυστυχώς όχι μόνο αυτό! Πριν από οτιδήποτε άλλο η Ελλάδα, επιπλέον, θέλησε να μείνει εγκλωβισμένη ΚΑΙ στα στενά όρια των 6 ναυτικών μιλίων της αιγιαλίτιδας ζώνης της, μια φοβερή φυλακή μέσα στην οποία ασφυκτιά και δεν τολμά να αποτινάξει δήθεν γιατί η Τουρκία θα της κάνει έναν απίθανο πόλεμο! Γελοίο!

 Υποθέτω πως, ασφαλώς, θα έχετε συνειδητοποιήσει τί σημαίνουν για την Ελλάδα τα 6 ν.μ. όπως και πόσα, πέρα αυτών των 6 ν.μ., δικαιώματα χαρίζετε σε όλους τους άλλους, μεταξύ των οποίων ιδιαιτέρως στους Τούρκους.

 Να δούμε λοιπόν εν συντομία και πρακτικώς τί σημαίνουν:

1) έξω από τα 6 μίλια και 1 μέτρο(σχετικά) αρχίζουν τα διεθνή ύδατα, αν δεν κάνω λάθος, δηλαδή τα ύδατα όχι πια ελληνικά, αλλά των πάντων, στα οποία η Ελλάδα δεν έχει καμία δικαιοδοσία.

2) έξω από τα 6 μίλια και 1 μέτρο(σχετικά) μπορούν όλοι οι ξένοι, αλλά βέβαια και οι Έλληνες, ψαράδες να ψαρέψουν εκείνα που ουσιαστικά θα έπρεπε να είναι «ελληνικά ψάρια» - και μαζί τους και οι Τούρκοι ψαράδες.

3) έξω από τα 6 μίλια και 1 μέτρο(σχετικά) μπορούν να έρθουν όλοι οι ξένοι,και οι Τούρκοι μαζί, να κάνουν έρευνες, γεωτρήσεις, κλπ.

 Εάν αυτό το τελευταίο συμβεί κάποια στιγμή, εσείς, η Ελλάδα, τί θα κάνετε;

 Αυτοί θα βρίσκονται σε διεθνή ύδατα, μιας και τα ελληνικά εθνικά ύδατα «σταματούν» στα 6 μίλια απ’ τις ακτές, πέραν των οποίων όλα τα «ύδατα» παύουν να είναι ελληνικά εθνικά και γίνονται διεθνή, για όλο τον κόσμο.

 Ή μήπως θα πάτε να τους διώξετε φωνάζοντας πως βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή στην ελληνική ΑΟΖ; Μα ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε γιατί στα διεθνή ύδατα όλοι έχουν το δικαίωμα να μείνουν, να εργαστούν, όπως και να τα εκμεταλλευτούν, αν θέλουν, αρκεί να μην προξενούν βλάβες στο θαλασσινό περιβάλλον απέναντι απ’ τις ελληνικές ακτές, πέρα των 6 ν.μ.

 Αν θυμάστε, κάτι τέτοιο έχει συμβεί πριν από κάποιους μήνες και το ελληνικό πολεμικό πλοίο δεν μπορούσε παρά απλώς να παρακολουθεί το τουρκικό πλοίο που έκοβε βόλτες στην ελληνική ΑΟΖ. Για τους λόγους που είπαμε παραπάνω, δεν είχε καμία νομιμοποίηση για να το διώξει!

 Τί θα κάνετε λοιπόν; Χωρίς να έχετε ποτέ οριοθετήσει υφαλοκρηπίδα, ανακηρύξει ΑΟΖ, κλεισμένοι μέσα στον ζουρλομανδύα των 6 μιλίων, τα διεθνή ύδατα θα τα βαφτίσετε ξαφνικά ελληνικά χωρικά ύδατα;

 Στα ιταλικά υπάρχει μιας ρήση πολύ εκφραστική για την περίπτωσή μας: darsi la zappa sui piedi, δηλαδή «με την τσάπα να χτυπάς εσύ ο ίδιος τα πόδια σου»!

 Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, όλη αυτή η «ιστορία» που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει και επιμελώς συντηρήσει, έχει σαν κάκιστη συνέπεια να έχετε αφήσει την Ελλάδα στο έλεος των πάντων στον ίδιο τον χώρο των δικών της διεθνών δικαιωμάτων, και προπαντός στο έλεος της Τουρκίας που κατάλληλα επωφελείται,

 και σαν συνέπεια επίσης να έχετε βρει τον σίγουρο τρόπο για να χάσει η Ελλάδα τα πάντα, τραυματικά, απαξιωτικά, ανεπανόρθωτα.

Δεν απολύτως έχει καμία έννοια να μιλάτε τελείως στείρα για Διεθνές Δίκαιο που είναι με το μέρος μας και συνάμα να μην εφαρμόζετε ποτέ αυτό το Διεθνές Δίκαιο που είναι με το μέρος μας. Ποιον λοιδορούμε; Τους ξένους; Τους Τούρκους; ή τους Έλληνες;

Απ’ την άλλη πλευρά, θα πρέπει μάλλον να είναι απίθανο να διαθέτετε κάποια συγκεκριμένη ή όχι λαϊκή εξουσιοδότηση να πραγματοποιήσετε αυτή τη πολιτική που με τον καιρό όλο και περισσότερο καταστρέφει τα κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας σας με τη δική σας βούληση ή, ακόμη τρισχειρότερο, ίσως υπό τις «προτροπές» φίλων και εχθρών.

Υφαλοκρηπίδα ναι, αλλά πρώτιστα ΑΟΖ είναι λοιπόν η μόνη καλή, σωστή, επείγουσα κατεύθυνση και λύση – κόντρα σε καλούς και κακούς, σε φίλους και μη, αλλά και – αν θέλετε – κόντρα στον ίδιο σας τον εαυτό, το πιο δύσκολο ίσως, αλλά και αξιέπαινο.

Θαυμάσια ευκαιρία τώρα να προχωρήσετε στον δρόμο της ελληνικής Τιμής και Αξιοσύνης.

ΥΓ. 1. Διαβάστε, παρακαλώ, το άρθρο των Θ. Καρυώτη-Α. Συρίγου στο SlPress.gr «Ευρωπαϊκή θαλάσσια στρατηγική – Όσο να ‘ρθει η ΕΕ να φέρει την ΑΟΖ», 4.5.2020 και το άλλο του Θ. Καρυώτη στο Hellas Joyrnal.com «Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τις ελληνικές θάλασσες: ως απάντηση στην επιθετική Τουρκία», 6.5.2020. Και δράστε ανάλογα!

ΥΓ. 2. Και κάτι άλλο διαφορετικό από το θέμα της επιστολής, ωστόσο συναφές με την 3η απ’ το τέλος παράγραφό της: δεν σας λέει τίποτα η ανάρτηση του Δημάρχου Μύκης (ενός υποτίθεται ελληνικού δήμου στη Θράκη): «Μα πώς να μην αισθανθείς περήφανος (για την Τουρκία);!».

ΥΓ. 3. Τέλος, πώς γίνεται και αναγνωρίζετε την δήθεν κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» του ας-Σαράτζ που παραμένει στην εξουσία μόνο με την στρατιωτική βοήθεια των Τούρκων, ορκισμένων εχθρών της Ελλάδας, και των τζιχαντιστών του ISIS που αιματοκύλησαν τη Συρία; Δίνετε νομιμότητα και νομιμοποίηση στους υπονομευτές της Ελλάδας και στους φανατικούς ισλαμιστές αποκεφαλιστές;!


ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.5.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, Μητσοτακης, Δενδιας, συμμαχια, Ελλαδα, Κυπρος, Ισραηλ, Καραμανλης, η Κυπρος κειται μακραν, Σαντζιλιο, κυπριακη ΑΟΖ, ιταλια, ΕΝΙ, ΤΟΤΑΛ, υφαλοκρηπιδα, Μυκη, Θρακη, Τουρκια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, ας Σαρατζ, Λιβυη, Τουρκοι, τζιχαντιστες, ΙΣΙΣ, Συρια, φανατικοι ισλαμιστες, ισλαμ, ερντογαν
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ