Ταινία «Genocide – A true story» (Γενοκτονία –Μια αληθινή ιστορία) - βίντεο


Ταινία «Genocide – A true story»
(Γενοκτονία – Μια αληθινή ιστορία)


ΔΕΙΤΕ την ταινία ΕΔΩ.

Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και θύμισε σε όλους αυτό που αρνείται να αποδεχθεί, παραδεχθεί και ομολογήσει η Τουρκία, προβάλλεται παγκοσμίως για πρώτη φορά στο «YouTube» ανήμερα της 101ης επετείου από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μεταφέροντας ένα μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τους προγόνους μας, τους τιμούμε και παλεύουμε για να αναγνωριστεί το σε βάρος τους ειδεχθές έγκλημα. Πρόκειται για αληθινή ιστορία που όπως δηλώνει η δημιουργός της ταινίας, εκπαιδευτικός, Βασιλική Τσανακτσίδου, έχει στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει το κοινό για την Γενοκτονία των ποντίων. «Μια Γενοκτονία της οποίας τα θύματα θρηνήσαμε και κλάψαμε για 100 χρόνια εμείς οι απόγονοί τους. Φτάνουν τα δάκρυα, είναι καιρός να απαιτήσουμε αυτό που χρωστάμε στα θύματα: αναγνώριση και μια συγγνώμη». Η ταινία θα προβληθεί ζωντανά στο «YouTube», και με δυνατότητα επιλογής ελληνικών, αγγλικών και υποτίτλων για άτομα με προβλήματα ακοής, ώστε να γίνει κατανοητή σε όλους διεθνώς!

Ο Ποντιακός Σύλλογος “Πόντος” του Norwalk CT, παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους “ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - Μια Αληθινή Ιστορία”.Η ταινία είναι μια ιδέα της Βασιλικής Τσανακτσίδου, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση στο πάγιο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού, την διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Το σενάριο και τα κείμενα είναι της Βασιλικής Τσανακτσίδου που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η ταινία είναι μια παραγωγή της Βασιλικής Τσανακτσίδου και του Ποντιακού Συλλόγου “Πόντος” του Norwalk CT.
Την σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ ανέλαβε ο Τρύφωνας Δ. Ζήσης και την εκτέλεση παραγωγής η εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών REC Productions - www.RECPRO.gr με έδρα την Κοζάνη, Περγάμου 2, Τηλ. 2461050128.

Η μουσική είναι του Θεόφιλου Πουταχίδη ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια και η οργάνωση παραγωγής του Παναγιώτη Θεοδωρίδη.
Στην ταινία εμφανίζονται οι:

Ολγα Καραπαναγιωτίδου - Τσαουσίδου, Άννα Κυριακίδου, Όλγα Γιαπουτζή, Ιωάννα Τσιλφίδου, Παρθένα Καλογερίδου, Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν), Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία), Γιούλα Τσαντεκίδου και η μικρή Κυριακή Τογρίδου.

Η Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν) και η Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία) εκπροσωπούν φυλές που έχουν υποστεί Γενοκτονία και μέχρι τώρα δεν έχει αναγνωριστεί.

Αγγλικοί Υπότιτλοι - Μετάφραση: Σοφία Λαζαρίδου
Ευχαριστούμε για την ευγενική τους χορηγία την Ελένη Κωστοπούλου και την Μέλα Ραφαηλίδου-Ακράνη.

Η ταινία είναι μη κερδοσκοπικού σκοπού.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ Ή Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ!

Απαγορεύεται η μεταφόρτωση μέρους ή ολόκληρης της ταινίας ή ηχητικών αποσπασμάτων από άλλο κανάλι σε Youtube, Facebook, Vimeo, Dailymotion, Streaming, ιστοσελίδες τρίτων κλπ. πλην των διαδικτυακών τόπων της REC Productions χωρίς την έγγραφη άδεια της παραγωγού εταιρίας.

Για δημόσια προβολή ή μετάδοση της ταινίας θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους παραγωγούς.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με μήνυμα στη σελίδα της ταινίας στο facebook "GENOCIDE - A True Story"
ή στα τηλέφωνα 2461050128 & 6945 51 52 54

Απαγορεύεται η μεταγραφή, πώληση και εκμετάλλευση του οπτικού και ηχητικού μέρους της ταινίας σε ψηφιακούς - οπτικούς δίσκους ή άλλα ψηφιακά και μαγνητικά μέσα χωρίς την άδεια της παραγωγού εταιρίας.
Οι παραπάνω όροι ισχύουν για όλο το περιεχόμενο του ψηφιακού αρχείου χωρίς προειδοποίηση σύμφωνα με το Νόμο περί Πνευματικών Δικαιωμάτων (Ν.2121/93)

Σκηνοθεσία, Εικονοληψία & Editng: Τρύφωνας Δ. Ζήσης
Παραγωγή : REC PRODUCTIONS 2019


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν οπτικοακουστικό έργο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για λόγους προεπισκόπησης και δεν αποτελεί προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση - κοινοποίηση (sharing) χρησιμοποιώντας το παρόν link. Απαγορεύεται το κατέβασμα (download) και η μεταφόρτωση (re-upload) μέρους ή όλου του οπτικού και ηχητικού περιεχομένου σε άλλο λογαριασμό youtube, facebook, streaming κλπ. χωρίς την έγγραφή άδεια της εταιρίας παραγωγής. Απαγορεύεται η μετάδοση μέρους ή όλου του τηλεοπτικού έργου σε τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς την έγγραφή άδεια της εταιρίας παραγωγής.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.5.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΠΟΝΤΟ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣ: Ποντος, ποντιακη γενοκτονια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ