Το ΚΑΣ γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ εταιρείας ανεμογεννητριών! Ότι δεν διαπιστώνεται καταστροφή αρχαιοτήτων ή βλάβη σε αρχαιολογικές θέσεις και το περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου Ισθμού Ιεράπετρας, σε εργασίες που υλοποιήθηκαν χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του ΥΠΠΟΑ!!!


Το ΚΑΣ γνωμοδότησε ομόφωνα
υπέρ εταιρείας ανεμογεννητριών!

Ότι δεν διαπιστώνεται καταστροφή αρχαιοτήτων
ή βλάβη σε αρχαιολογικές θέσεις
και το περιβάλλον
του αρχαιολογικού χώρου Ισθμού Ιεράπετρας,
σε εργασίες που υλοποιήθηκαν
χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του ΥΠΠΟΑ!!!

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είχε προβάλλει το θέμα:

Και με ραδιοφωνική εκπομπή: ΑΚΟΥΣΤΕ την ΕΔΩ.

Τώρα...

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην χθεσινή του τηλεδιάσκεψη, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της απόρριψης της ιεραρχικής προσφυγής της εταιρείας «Κ. Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΛΙΩΤΑΚΗΣ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Αιολικής Ενέργειας» κατά την υπ΄ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΛΑΣ/233223/162292/2261/22/5/2020 Απόφασης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου (*) με θέμα τη «μη έγκριση αιτήματος αποκατάστασης και βελτίωσης βατότητας υφιστάμενου δρόμου προς την κορυφογραμμή "Σμαϊλογγόσι", Δ.Δ. Κάτω Χωριού, Δήμου Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου (*)", καθώς υπάρχει εκκρεμοδικία, επειδή οι εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου υλοποιήθηκαν χωρίς την απαιτούμενη έγκριση από πλευράς ΥΠΠΟΑ».

Ως προς τη διατήρηση του δρόμου, το ΚΑΣ γνωμοδότησε ομόφωνα ότι δεν υπάρχει αντίρρηση για λόγους ασφάλειας του δικτύου και εξυπηρέτησης της τοπικής κοινότητας, αφού εξασφαλιστούν οι σχετικές εγκρίσεις που απαιτούνται. Δεν διαπιστώνεται καταστροφή αρχαιοτήτων ή βλάβη στις υφιστάμενες αρχαιολογικές θέσεις και το περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου Ισθμού Ιεράπετρας. ​

Το συγκεκριμένο έργο της αποκατάστασης του δρόμου δεν εμπίπτει στους περιορισμούς της υπ' αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΣΔΑΠΚ/ΕΦΑΛΑΣ/462079/329995/5050/25-9-2018 απόφασης, η οποία αφορά αποκλειστικά στη χωροθέτηση και εγκατάσταση του αιολικού σταθμού, οι εργασίες του οποίου μπορούν να συνεχιστούν.

ΠΗΓΗ: ΥΠΠΟΑ, 3.6.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.6.2020.

(*) Σας έχω ξαναπεί, πως το ΥΠΠΟΑ είναι και ανορθόγραφο και ανιστόρητο...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: Κεντρικο Αρχαιολογικο Συμβουλιο, ΚΑΣ, ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΛΙΩΤΑΚΗΣ, Αιολικη Ενεργεια, Εφορεια Αρχαιοτητων Λασιθιου, Σμαιλογγοσι, Κατω Χωριο, Δημος Ιεραπετρας, Ιεραπετρα, νομος Λασιθιου, Ισθμος Ιεραπετρας, ανεμογεννητριες, ανεμογεννητρια, Λασυθι, Λασυθιου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ