Απάντηση στον Αναστασιάδη και στους ομοίους του, που είπε ότι (θα είναι) «το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού αν χρησιμοποιήσουμε όπλα» - του Ν. Φ. Αργυρόπουλου


Απάντηση στον Αναστασιάδη
και στους ομοίους του,
που είπε ότι
(θα είναι) «το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού
αν χρησιμοποιήσουμε όπλα»

Του Νικολάου Φ. Αργυρόπουλου(*)

«Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος»
(Ο ένδοξος πόλεμος είναι προτιμώτερος από την ντροπιαστική ειρήνη)


Με αυτή τη φράση κεραυνοβολεί και συντρίβει ο Δημοσθένης (384-322 π.Χ.), τους πάσης φύσεως δειλούς και ριψάσπιδες «Αναστασιάδηδες», που έχουν το θράσος να στέλνουν μηνύματα ηττοπαθείας κα ραγιαδισμού. Δυστυχώς γι’ αυτούς είναι αδύνατον να εγερθούν έστω και μικρά ψήγματα Ελληνικής συνειδήσεως, ανδρείας, τιμής και υπερηφανείας στις γεμάτες απληστία αλλά και φοβικά σύνδρομα άψυχες ψυχές τους και γι’ αυτό είναι καταδικασμένοι να «στολίσουν» τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας μας, αν δεν αφανιστούν τελείως απ’ αυτήν.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και οι άλλοι…

Αυτοί, που οι ψυχές τους πάλλονται από Ελλάδα, που αντρειώθηκαν και μέστωσαν γιατί ποτίστηκαν με Λεωνίδα και Θερμοπύλες, με Μιλτιάδη και Μαραθώνα, με Θεμιστοκλή και Σαλαμίνα, με Κίμωνα που «και νεκρός ενίκα» στην Σαλαμίνα της Κύπρου.

Αυτοί, που ακούνε τους Σπαρτιάτες να ρωτούν για τον εχθρό: «ού πόσοι, αλλά πού;».
Αυτοί, που η ευχή του αγίου Κοσμά του Αιτωλού «Χριστός και ψυχή σας χρειάζεται για να νικήσετε» και ο υπέρτατος σκοπός της Εθνεγερσίας του 1821 «για Του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» χαράχτηκαν ανεξίτηλα μέσα τους.

Αυτοί, που το έπος των Ελλήνων του ’40 δονεί ακατάπαυστα τις καρδιές τους.

Αυτοί, που νοιώθουν βαθειά στην ψυχή τους τις αγιασμένες μορφές των Ηρώων Εθνομαρτύρων της θρυλικής ΕΟΚΑ του 1955-1959 να τους καλούν χαμογελαστές σε νέους Αγώνες, για να κερδίσουν επάξια μια θέση δίπλα τους.

Όλους αυτούς τους ΕΛΛΗΝΕΣ - και είναι πάρα πολλοί - «κύριε» Αναστασιάδη, δεν τους αγγίζουν τα ξεψυχίσματά σας και, όταν έλθη η ώρα, αυτό θα το μάθουν καλά εχθροί και «φίλοι».

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.6.2020.

(*) Ένας υπερήφανος Έλληνας, γιατί πολέμησε στην Κύπρο το 1974.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΥΠΡΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΑναστασιαδης, Κυπριακος Ελληνισμος, Αργυροπουλος, Πολεμος ενδοξος, ειρηνη αισχρη, ντροπη, Κυπρος, Σαλαμινα Κυπρου, Δημοσθενης, ριψασπις, ηττοπαθεια, ραγιαδισμος, φοβος, συνδρομο, Λεωνιδας, Θερμοπυλες, Μιλτιαδης, Μαραθωνας, Θεμιστοκλης, Σαλαμις, Κιμωνας, Σπαρτιατες, αγιος Κοσμας ο Αιτωλος, Εθνεγερσια 1821, Χριστος, πιστη, Πατριδα, Ελευθερια, επος Ελληνων 1940, Ηρωας, Εθνομαρτυρας, ΕΟΚΑ 1955 1959, Αγωνας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ