Για να παρατηρήσετε την έκλειψη Ηλίου της Κυριακής και από την Κρήτη! - του Μ. Τσικριτσή


Για να παρατηρήσετε
την έκλειψη Ηλίου της Κυριακής
και από την Κρήτη!


Την ερχομένη Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 το πρωινό θα έχουμε την δυνατότητα να παρατηρήσουμε και από την Κρήτη μια έκλειψη ηλίου.

Η έκλειψη θα είναι δακτυλιοειδής για μια στενή ζώνη που περνάει από Αφρική και Ασία αλλά στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη με κάλυψη του ηλιακού δίσκου που θα είναι μεγαλύτερη στα νότια και ανατολικά ειδικά στο Παλαίκαστρο Σητείας (Γ. Π. 35° 11' 59.18" N, 26° 16' 57.80" E) θα καλυφθεί το 20% του ηλιακού δίσκου.


Η έκλειψη προβλέπεται όταν ο Ήλιος είναι κοντά στον Δεσμό και έχουμε Νέα Σελήνη.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ότι το καλύτερο μέρος για να δείτε την έκλειψη εννοείτε με τα κατάλληλα γυαλιά, είναι η παραλία της Χιώνας ή του Κουρεμένου δίπλα από το σημείο που βρέθηκε η μήτρα του υπολογιστή εκλείψεων του Παλαικάστρου.


Όσοι ενδιαφέρεστε να πάτε θα είναι μια καλή αφορμή για το Σαββατοκύριακο…

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.6.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Εκλειψη Ηλιου, Κρητη, Τσικριτσης. δακτυλιοειδης εκλειψη, μερικη εκλειψη Ηλιου, ηλιακος δισκος, Παλαικαστρο Σητειας Λασιθιου, Δεσμος, Νεα Σεληνη, παραλια Χιωνας, παραλια Κουρεμενου, υπολογιστης εκλειψεων, Παλαικαστρο, Παλαικαστρο Λασιθιου, Παλαικαστρον, Σητεια, νομος Λασιθιου, μινωικος υπολογιστης, Χιωνα, Κουρεμενος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ