2.500 χρόνια μετά αναβιώνει ο «Μαραθώνιος» Κολύμβησης, που πραγματοποίησε ο Σκύλλας με την κόρη του, Ύδνα στο Αρτεμίσιο!


          2.500 χρόνια μετά
αναβιώνει ο
«Μαραθώνιος» Κολύμβησης,
που πραγματοποίησε ο Σκύλλας
με την κόρη του, Ύδνα,
στο Αρτεμίσιο!


Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim έρχεται 2.500 χρόνια μετά, στο Αρτεμίσιο. H μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποίησε ο Σκύλλας μαζί με την κόρη του Ύδνα αναβιώνει ενώνοντας την Ιστορία με το σήμερα...

Η απόσταση που κολύμβησε ο Σκύλλας με την κόρη του, Ύδνα,
για να κατατροπώσουν τον περσικό στόλο!

Για την Ιστορία να πω πως ο Σκυλλίης, ή Σκύλλις, ή Σκύλλας (και όχι Σκυλλίας όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση) ήταν διάσημος δύτης από την Σκιώνα / Σκιώνη της Μακεδονίας, πατέρας της Ύδνας ή Ύδνης, στην οποία είχε διδάξει, πώς να κάνει περίτεχνες καταδύσεις. Το 480 π.Χ., όταν κοντά στο όρος Πήλιο έπεσε κακοκαιρία και κινδύνευε ο στόλος του Ξέρξη, βούτηξε με την κόρη του στα βαθειά και, αφαιρώντας τις άγκυρες κι όποιες άλλες ασφάλειες είχαν οι περσικές τριήρεις, συνέβαλε στην καταστροφή μεγάλου αριθμού εχθρικών πλοίων. Κι έπειτα έφυγε από εκεί και, βρίσκοντας τα ελληνικά πλοία στο Αρτεμίσιο, πληροφόρησε τους στρατηγούς για την κατάσταση και τις κινήσεις του περσικού στόλου. Αγάλματα δικό του και της κόρης του υπήρχαν στους Δελφούς, αφιέρωμα των Ελλήνων για τις υπηρεσίες του. Άρα γε αγάλματα δικό του και της θυγατέρας του υπάρχουν σήμερα στην Ιστιαία, την Αιδηψό, στο Πήλιο, στους Δελφούς, στην Σκιώνη; Που να τονίζουν στους περαστικούς αυτό το μέγα εθνικό και αθλητικό επίτευγμα; Και αν όχι, γιατί; (ΠΗΓΕΣ: Ηρόδ. 8.8, Παυσ. 10/19.1-2, Γ. Λεκάκης «Σύγχρονης Ελλάδος Περιήγησις». «Αρχαία και σύγχρονα ναυάγια των ελληνικών θαλασσών»).

Κατά τα άλλα, η ιστορική αθλητική διοργάνωση The Authentic Marathon Swim, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 σε όλο τον κόσμο και θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των συμμετεχόντων και εμπλεκόμενων μερών, μεταφέρει την ημερομηνία διεξαγωγής της για τις 4-6 Σεπτεμβρίου 2020.
  
Φωτ.: Ηλ. Λέφας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΕΔΩ.

Το σπουδαίο ιστορικό αθλητικό γεγονός περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης

10 χλμ,
- 3 χλμ,
- 1,5 χλμ
και
- έναν παιδικό αγώνα 800 μ.

...που θα διεξαχθούν, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.


Με στόχο την τόνωση του αθλητικού τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε μια δύσκολη συγκυρία, η διοργάνωση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την ομαλή και ασφαλή τέλεση της, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, η διοργάνωση θα εναρμονιστεί πλήρως με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αφορούν στο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων και των απαιτήσεων σε μέτρα αποφυγής διασποράς της νόσου, με στόχο την προστασία των κολυμβητών, των συνοδών και επισκεπτών της.

Οι ενδιαφερόμενοι κολυμβητές μπορούν να εκμεταλλευτούν την early bird προσφορά που ισχύει έως τις 30 Ιουνίου, κάνοντας την εγγραφή τους με 20% έκπτωση στα 10 χλμ και ανακαλύπτοντας τις ειδικές εκπτώσεις στα 3 χλμ και 1.5 χλμ. Ο παιδικός αγώνας των 800 μ. θα διεξαχθεί χωρίς κόστος συμμετοχής. Η διοργάνωση, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τους ίδιους τους συμμετέχοντες, προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από ακύρωση εγγραφών, μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.

Στον κολυμβητικό αγώνα 10 χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών. Αντίστοιχα, στις κολυμβητικές διαδρομές 3 χλμ και 1.5 χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 14 ετών. Για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή η γονική συναίνεση κρίνεται απαραίτητη. Επίσης, στον κολυμβητικό αγώνα 800 μ μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά 9 έως 13 ετών.

Η διοργάνωση έχοντας ως γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των αθλητών, θα παρέχει σε όλους σωσίβιο υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, το οποίο δίνει ένα ακόμα κίνητρο στον συμμετέχοντα να επιλέξει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί στα στενά του Αρτεμισίου, με μέση θερμοκρασία νερού στους 23-26οC. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Επίσης, θα υπάρχει χρονομέτρηση για όλους. Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα διεξαχθεί με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

Tourette Photography. Φωτ.: Andreas Papakonstantinou.

Τις εντυπωσιακές κολυμβητικές διαδρομές του αγώνα έχει σχεδιάσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης και τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Γέμελος. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ο κ. Γέμελος δήλωσε: «Ως Έλληνες οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα την ιστορία μας και να προσπαθούμε να τη διατηρούμε αναλλοίωτη στο πέρας των χρόνων. Η μαραθώνια κολύμβηση αποκτά και πάλι τη δική της ξεχωριστή σημασία και θέση. Δίνουμε την ευκαιρία σε κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επισκεφτούν το Αρτεμίσιο και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της αυθεντικής μαραθώνιας κολύμβησης, προσφέροντας τους φυσικά απόλυτη ασφάλεια και μια μοναδική διαδρομή. Προτεραιότητα μας είναι πάντα η υγεία όλων των αθλητών και για αυτό θα φροντίσουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα».

Περισσότερες πληροφορίες για τις μεγάλες προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος στον The Authentic Marathon Swim και τα πακέτα φιλοξενίας στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προώθησης του αγώνα, η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο Global Swim Series (GSS) [που αριθμεί περισσότερους από 200 κολυμβητικούς αγώνες], προσελκύοντας ξένους αθλητές.

Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Active Media Group.

ΔΕΙΤΕ διαφημιστικό video της διοργάνωσης ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Active Media Group, WebsiteYouTubeChannel. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.6.2020.

ΛΕΞΕΙΣΑρτεμισιο, μαραθωνιος κολυμβησης, Σκυλλιας, Σκυλιας, Υδνα, κολυμβηση ανοιχτης θαλασσης, Πευκι Ευβοιας, Δημος Ιστιαιας Αιδηψου, Ευβοια, Ιστιαια Αιδηψος, Σκυλλιης, Σκυλλις, Σκυλλας, δυτης, Σκιωνα, Σκιωνη, Μακεδονια, Υδνη, καταδυση, 480 πΧ, Πηλιο, κακοκαιρια, περσικος στολος, Ξερξης, αγκυρα, περσικη τριηρης, πλοιο, Αρτεμισιον, Πηλιον, Δελφοι, Χαλκιδικη, Ηροδοτος, Παυσανιας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ