Τριγωνική βάση πυραμίδας 8.000 χρόνων ανακαλύφθηκε στην Σαουδική Αραβία!


Τριγωνική βάση πυραμίδας
8.000 χρόνων
ανακαλύφθηκε
στην Σαουδική Αραβία!



Μια μνημειακή τριγωνική πλατφόρμα (σ.σ.: βάση πυραμίδας;), μήκους περίπου 35 μέτρων, στην όαση Dûmat al-Jandal της βόρειας Σαουδικής Αραβίας ανακαλύφθηκε πρόσφατα, από διεθνή συνεργασία επιστημόνων, από την Γαλλία, την Σαουδική Αραβία και την Ιταλία, με επί κεφαλής την κ. Olivia Munoz (CNRS).

Η πλατφόρμα πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε από νομαδικούς ποιμένες στην 6η χιλιετία π.Χ. - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την 6η χιλιετια π.Χ. ΕΔΩ.

Η κ. Munoz και η ομάδα της χρονολόγησαν το μνημείο από ανθρώπινα λείψανα και αντικείμενα που βρέθηκαν σε κόγχες στην πλατφόρμα και σε κοντινούς τάφους.

Σε αντίθεση με τα προϊστορικά ερείπια της Εγγύς Ανατολής, τα μεγαλιθικά μνημεία της Σ. Αραβίας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστα. Αυτές οι μνημειακές κατασκευές, από ξερολιθιά, διατηρούν ακόμα πολλά μυστικά, όσον αφορά την κατασκευή, την λειτουργία και την χρονολογία τους….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΑΒΙΑ, ΕΔΩ.


Κτισμένο σε διάφορες φάσεις, από την 6η χιλιετία π.Χ., αυτό το εξαιρετικό μνημείο ήταν πιθανότατα αφιερωμένο σε τελετουργικές πρακτικές, μερικές από τις οποίες ήταν πιθανώς ταφικές και αναμνηστικές.

ΠΗΓΗ: Olivia Munoz, περιοδικό «Antiquity», 9 Ιουνίου 2020. Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), Phys org. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.6.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: Τριγωνικη βαση πυραμιδας, 8.000 χρονια πριν, Σαουδικη Αραβια, μνημειο, τριγωνο, πλατφορμα, πυραμιδα, Ντουματ αλ Γιανταλ, Μουνιοθ, νομαδες ποιμενες, 6η χιλιετια πΧ, ταφος, προιστορια, Εγγυς Ανατολη, μεγαλιθικα μνημεια, ξερολιθια, τελετουργια, ταφη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ