Αντίστροφη μέτρηση για το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»: Μικρολίμανο - Κυνόσουρα Σαλαμίνας, προς τιμήν των Σαλαμινομάχων - Αίγινα - Σταυρός Ύδρας - Παραπόλα - Σούνιο, ναός Ποσειδώνος και Φάληρο - Σύρος - Σέριφος - Σίφνος - Σούνιο


Αντίστροφη μέτρηση
για το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»

Μικρολίμανο - Κυνόσουρα Σαλαμίνας, προς τιμήν των Σαλαμινομάχων - Αίγινα - Σταυρός Ύδρας - Παραπόλα - Σούνιο, ναός Ποσειδώνος

και

Φάληρο - Σύρος - Σέριφος - Σίφνος - ΣούνιοΗ πανδημία covid 19 δεν θα επιτρέψει αυτή τη χρονιά στον στόλο του «Ράλλυ Αιγαίου» να δέσει στα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με γνώμονα την προστασία της υγείας των ιστιοπλόων αλλά και με στόχο να συνεχιστεί ο ιστορικός θεσμός της ανοικτής θάλασσας, αποφάσισε ο αγώνας να διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, με εκκίνηση και τερματισμό στα νερά της Αττικής.

Η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», καθώς εφέτος συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.


Το «57ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου» θα διοργανωθεί από τον ΠΟΙΑΘ σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, τον δήμο Πειραιά και τον δήμο Σαλαμίνας. Στον αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος ιστιοφόρα με πιστοποιητικό καταμέτρησης ORC International, ORC Club, όπως και σκάφη Double - Handed (mixed crew, δύο άτομα μικτού πληρώματος) µε πιστοποιητικό ORC Double handed και Superyachts (σκάφη μήκους μεγαλύτερου από 55 ft).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΕΔΩ.

«Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με τα πρωτόκολλα υγείας που προβλέπονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Πολιτική Προστασία. Επιλέξαμε αυτή τη λύση ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας και να τιμήσουμε τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Σίγουρα λυπόμαστε που δε θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε νησιά του Αιγαίου Πελάγους αλλά οι συνθήκες επιβάλλουν να προστατέψουμε την υγεία όλων όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος κορυφαίοι αθλητές της ανοικτής θάλασσας και της ιστιοπλοΐας τριγώνου. Αυτή τη χρονιά, στις 11 Ιουλίου, τα σκάφη θα πλεύσουν ομαδικά από το Μικρολίμανο στην Κυνόσουρα (περιοχή Σαλαμίνας) όπου σύμφωνα με τους ιστορικούς της αρχαιότητας διεξήχθη η, τόσο σημαντική για την ανθρωπότητα, Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Εκεί, πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Μαραγκουδάκης, εκπροσωπώντας την ιστιοπλοϊκή οικογένεια, θα ρίξει ένα στεφάνι στη θάλασσα, προς τιμήν των Σαλαμινομάχων.

Στη συνέχεια, ο στόλος θα κατευθυνθεί στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «Τρόπαια» όπου θα βρίσκεται πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού από το οποίο θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα. Τα ιστιοφόρα θα πλεύσουν παράλληλα με τις ακτές της Σαλαμίνας μέχρι την περιοχή Άκρα Πέρανη - ΒΛΕΠΕ ΝΑΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΕΔΩ - όπου θα υπάρχει σημαδούρα – σημείο στροφής ώστε να πλεύσουν από εκεί προς το ακρωτήρι Κρασοπληλιά βόρεια της Αίγινας, και από εκεί θα ανοιχτούν στο Αιγαίο με επόμενο σημείο στροφής τη βραχονησίδα Σταυρός, νοτίως της Ύδρας. Στη συνέχεια τα σκάφη θα πλεύσουν προς τη βραχονησίδα Παραπόλα, που θα την αφήσουν αριστερά και θα συνεχίσουν την πορεία του βόρεια για να τερματίσουν στο Σούνιο κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα. Η διαδρομή θα είναι 120 ναυτικά μίλια, δηλαδή ένας απαιτητικός αγώνας ανοικτής θαλάσσης.

Η δεύτερη ιστιοδρομία μήκους 150 ν.μ. θα διεξαχθεί στο επόμενο σαββατοκύριακο (18-19 Ιουλίου), με εκκίνηση από το Φαληρικό όρμο και τα σκάφη αφού παραπλεύσουν τα νησιά Σύρο, Σέριφο, Σίφνο θα τερματίσουν στο Σούνιο.

ΠΗΓΗ: ΠΟΙΑΘ, 1.7.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.7.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: Μικρολιμανο, Κυνοσουρα, Σαλαμινα, Ναυμαχια Σαλαμινας, Μαραγκουδακης, Σαλαμινομαχοι, ακρωτηρι Τροπαια, Πολεμικο Ναυτικο, ιστιοφορο, Σαλαμις, ακρα Περανη, ακρωτηρι Κρασοπληλια, Αιγινα, βραχονησιδα Σταυρος, Υδρα, βραχονησιδα Παραπολα, Σουνιο, Ναος Ποσειδωνα, ιστιοδρομια, Φαληρο, Φαληρικος ορμος, Συρος, Σεριφος, Σιφνος, 57ο Διεθνες Ιστιοπλοικο Ραλλυ Αιγαιου, ιστιοπλοια, Ραλυ Αιγαιου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ