5η Φάλαγγα, φοβικά σύνδρομα, πολιτική υπαγωγή, ανάγκη της ΑΟΖ και επιβίωση του Ελληνισμού: Μείγμα εκρηκτικό για γερά νεύρα - του Κρ. Σαντζίλιο


5η Φάλαγγα, φοβικά σύνδρομα,
πολιτική υπαγωγή,
ανάγκη της ΑΟΖ
και επιβίωση του Ελληνισμού:
Μείγμα εκρηκτικό για γερά νεύρα

Του ελληνιστή Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

 Δεν είδα ποτέ όλους αυτούς τους πασίγνωστους προφέσορες, ειδήμονες στα πολιτικά και γεωστρατηγικά θέματα της Ελλάδας,

 - που μιλούν συνέχεια στα «κανάλια» και γράφουν συνέχεια στους ιστότοπους και στις εφημερίδες, και μάλλον πληρώνονται για τις ιδέες τους

- να συγκεντρώνονται ποτέ σε μια μεγάλη ομάδα επιρροής και ομαδικά να απευθύνονται στη κυβερνητική εξουσία νουθετώντας την και «εξηγώντας» (δείχνοντας) της τα τεράστια λάθη που συνεχίζει να κάνει εξακολουθώντας να «ακούει» τη γνωστή και μη εξαιρετέα 5η Φάλαγγα των ψαγμένων εθνομηδενιστών καμουφλαρισμένων σε ψοφοειδείς «φιλειρηνιστές»

 και, σαν ομάδα έμπειρων και ιδίως διάσημων επιστημόνων, εγγράφως και εκτεταμένα να της αναλύουν τις καλύτερες λύσεις για την Ελλάδα, ώστε να αποφύγει τις παγίδες των αδίστακτων εγχώριων οργανωμένων σπειρών τουρκόφιλων και άλλων ξενόφιλων, αλλά και αλλοδαπών κρατικών φιλότουρκων παρεμβάσεων.

 Τα ίδια θα πρέπει να πούμε και για την «περίφημη», περίκλειστη «ακαδημαϊκή διανόηση» των Αθηνών που κοιμάται… κοιμάται… κοιμάται μέσα στα γεροντικά της όνειρα… ειρήνης, ενώ η πατρίδα της καίγεται και η χώρα κινδυνεύει να χάσει κομμάτια της επικράτειας της όλο και πιο μεγάλα και σημαντικά!

 Είναι φως φανάρι πως, δυστυχώς, οι «σύμβουλοι» των Ελλήνων κυβερνώντων λανθασμένα τους συμβουλεύουν και κακά, αν δώσει βάση κανείς σε ό,τι «ξεφεύγει» από στόματα υπεύθυνων (ανεύθυνων) και προ παντός σε ό,τι γράφεται και συνειδητά δηλώνεται σε δημόσιο χώρο.


 Σαν εφιάλτης δεν λένε να φύγουν απ’ τη μνήμη τα λόγια της Ψαρούδα-Μπενάκη το 2005: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας»! - ΔΕΙΤΕ το βίντεο ΕΔΩ.

 Και όταν αυτά τα λόγια συνδυάζουμε με την πρόσφατη επισημοποίηση απώλειας εθνικής κυριαρχίας στο Ιόνιο (ελληνο-ιταλική συμφωνία 10.6.2020) και με ό, τι «ψιθυρίζεται» για απώλειες εθνικής κυριαρχίας σε Καστελλόριζο, Ρόδο, Κάλυμνο, Κρήτη – διερωτόμαστε τί πάνε να κάνουν οι κυβερνώντες, εάν γνωρίζουν τί πάνε να κάνουν στη πατρίδα τους και στον λαό τους και εάν γνωρίζουν πως «λύσεις» αυτού του είδους στοιχειοθετούν περίπτωση εσχάτης προδοσίας, οπότε θα πρέπει να υπάρξουν και οι σχετικές επεμβάσεις της Δικαιοσύνης, αφού είναι ανεξάρτητη εξουσία ελέγχου, όπως λένε.

 Δεν μπορεί κανείς εχέφρων άνθρωπος να σκεφτεί πως όντως είναι δυνατόν οι κυβερνώντες στους οποίους έδωσες την ψήφο εμπιστοσύνης σου να σε προδίδουν με τόσο κυνισμό, με τη θέλησή τους ή για να υπακούσουν στη θέληση ξένων, και, έστω και μόνο υποθετικά, να τολμούν οποιαδήποτε συζήτηση περιορισμού εθνικής κυριαρχίας και εθνικών συνόρων, χερσαίων ή/και θαλάσσιων

 Δεν είναι δυνατόν Έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί να σκέφτονται τον εθελούσιο ακρωτηριασμό της χώρας τους, να δέχονται προτάσεις ή απαιτήσεις τοιούτου ακρωτηριασμού ως εκβιαστικούς όρους για κάποια συμφωνία.

 Συγκεκριμένα, τί θέλουν οι Έλληνες πολιτικοί να μπλέκονται με τα παζάρια των Αιγυπτίων για ΑΟΖ, όταν η μόνη εύκολη, συνετή και απόλυτα αποτελεσματική λύση ΑΟΖ με Κύπρο είναι ο ιδανικός και εφικτός ακολουθητέος δρόμος!

 Ποιος είπε στους Έλληνες κυβερνώντες να πάνε να «συζητήσουν» για μια ΑΟΖ γνωρίζοντας κάλλιστα ότι η άλλη πλευρά θα τους ζητήσει να δεχθούν επήρειες των ελληνικών νησιών της τάξης του 0%, 1%, 3%, 10%, 20%;!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΟΖ, ΕΔΩ.

 Πώς μπορεί ένας Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός να συναινέσει σε αυτές τις τραγικές για τη χώρα τους μειοδοσίες, αυτές τις εγκληματικές αναπηρίες της εθνικής κυριαρχίας;

 Και το «πιστόλι στον κρόταφο» να έχουν, πάλι στη στιγμή θα έπρεπε να τα τινάξουν όλα στον αέρα και να σταματήσουν οποιαδήποτε συνέχεια συζήτησης.

 Τέλος η Αίγυπτος – τελεία και παύλα!

 Δεν μπορεί να είναι η Αίγυπτος που έχει την ανάγκη της Ελλάδας για μια συμμαχία ενάντια των Αδελφών Μουσουλμάνων που πάνε να την καταστήσουν φέουδο του Ερντογάν, να παριστάνει τον καμπόσο και να εκβιάζει την Ελλάδα.

 Δεν μπορεί η Αίγυπτος που έχει στα σύνορά της τον φόβο των Τούρκων Λιβύων και με μια ΑΟΖ με Ελλάδα μπορεί να απομακρύνει οριστικά από πάνω της την τουρκική βουλιμία κατάκτησής της, να έρχεται εκβιαστικά και να ζητάει απ’ την Ελλάδα να ακρωτηριαστεί από μόνη της, να αυτοευνουχιστεί απλά και μόνο για να έχει όφελος ο Ερντογάν,

 απλά και μόνο γιατί αυτή η ίδια η Αίγυπτος δεν θέλει δήθεν να φορτωθεί την ελληνοτουρκική εχθρότητα. Τότε ας καθίσει να τη φάει η Τουρκία και να την κάνει περιφέρεια της, όπως επί οθωμανικής αυτοκρατορίας!

 Δεν μπορεί η Αίγυπτος, για να μη στεναχωρηθεί πολύ η Τουρκία, να εκβιάζει την Ελλάδα ώστε να αποκοπεί τελείως και οριστικά απ‘ τη Κύπρο και για χάρη της Τουρκίας η Κύπρος να μείνει έρμαιο των τουρκικών ορέξεων.

 Αν ακόμη και σήμερα «η Κύπρος κείται μακράν» να το δηλώσουν, αν δεν είναι θρασύδειλοι, για να το ξέρουν και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τούρκοι ενδιαφερόμενοι. Να το πουν όμως, γιατί αν δεν το πουν, τότε να συμφωνήσουν αμέσως την κοινή ΑΟΖ τους.

 Δεν μπορεί η Αίγυπτος απ’ τη μια μεριά να μη θέλει δήθεν να έρθει σε σύγκρουση με τη Τουρκία και απ’ την άλλη να το φορτώνει στην Ελλάδα και να το πληρώνει η Ελλάδα!!

 Η Ελλάδα δεν μπορεί να δέχεται να πληρώνει τα σπασμένα Αιγύπτου-Τουρκίας!

 Τελικά, η Αίγυπτος πρέπει να αποφασίσει: ή θα κάνει στα γρήγορα ΑΟΖ με την Ελλάδα επακριβώς με βάση όσων προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας (άρθρο 121 στην απαραβίαστη γενική έννοια και γράμμα) και η «ευρωπαϊκή ΑΟΖ ή αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.

 Δεν μπορεί η Ελλάδα να σέρνεται σαν σκυλάκι πίσω απ’ τα αμφίδρομα, ουσιαστικά εχθρικά συμφέροντα της Αιγύπτου, που θέλει την Τουρκία αλλά και δεν τη θέλει!

 Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να κερδίσει με μια τέτοια Αίγυπτο η οποία δεν θέλει ακόμη να ξέρει πού και ποιο είναι το συμφέρον της και ταλαντεύεται ακόμη μεταξύ του ναι-Τουρκία και όχι-Τουρκία.

 Άσε λοιπόν τη Αίγυπτο να βράσει μέσα στο ζουμί της. Ένα είναι το άμεσο συμφέρον της Ελλάδας: αμέσως ΑΟΖ με Κύπρο, αμέσως νόμιμη ΑΟΖ με Κύπρο χωρίς εθνικούς ακρωτηριασμούς, χωρίς απώλειες νησιών, δίχως απώλειες εθνικής κυριαρχίας.

 Υπάρχουν ξένοι παράγοντες που δεν θέλουν ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου; Και εσύ, Έλληνα κυβερνήτη, συμφωνείς; Συμφωνείς γιατί σκέφτεσαι όπως αυτούς ή για να έχεις το κεφάλι του ήσυχο;

 Ηθελημένα επέλεξες την Αίγυπτο ή σε ανάγκασαν οι άλλοι για να απολέσει η Ελλάδα κυριαρχία και δικαιώματα; Κάτι τέτοιο μας δείχνεις!

 Και εάν τους παρακούσεις και οριοθετήσεις την ΑΟΖ με Κύπρο, τί νομίζεις πως θα γίνει; Θα σε σκοτώσουν; Θα ρίξουν τη κυβέρνησή σου; Θα σου φορτώσουν οικονομική πτώχευση; Θα βοηθήσουν να σου κάνει πόλεμο η Τουρκία; Ή μήπως τρέμεις μη σε κάνει από μόνη της πόλεμο η Τουρκία, μια Τουρκία η οποία, όπως ξέρεις και μας διδάσκει η Ιστορία, κάνει πραγματικό πόλεμο μόνο στους πιο αδύναμους – και σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι αδύναμη, όσο κι αν Έλληνες και ξένοι πασχίζουν να την κάνουν.

 Αυτά φοβάσαι και συμφωνείς με τους ξένους και ντόπιους παράγοντες; Σαν αυτούς είσαι και εσύ;

 Συγκέντρωσε τον λαό γύρω σου, κάν’ τον μέρος της απόφασής σου να οριοθετήσεις ΑΟΖ με Κύπρο, ζήτησέ του να σε υποστηρίξει, δώσε του την υπερηφάνεια του Έλληνα Ελληνικού, πάρε την κι εσύ, και προχώρα μαζί του στην απόφαση.

 Κυβερνήτη, μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να είσαι εκείνος που θα πουλήσει – για μια δήθεν ειρήνη και ευημερία και ασφάλεια που άλλοι αναξιόπιστοι σου υπόσχονται – τη χώρα των προγόνων σου και τον λαό σου, που θα πετσοκόψει τη πατρίδα του μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί ο εχθρός του.

 Κανείς δεν θα σου κάνει πόλεμο! Άλλο να φοβερίζεις και άλλο να κάνεις πόλεμο. Αυτό κάνει η Τουρκία. Φοβερίζει και απειλεί συνέχεια γιατί ξέρει πως δεν έχει να πάθει τίποτα επειδή εσύ φοβάσαι και δεν αντιδράς δυναμικά

 - και μια οριοθέτηση ΑΟΖ είναι μια δυναμική πράξη!: κάν’ την λοιπόν, αν δεν είσαι ανάξιος -.

 Αν πάψεις να φοβάσαι και να το δείχνεις κιόλας, εκείνος που σε φοβερίζει καταλαβαίνει πως εσύ δεν παίζεις πια το παιχνίδι του.

 Άλλο το να φοβερίζεις και άλλο το να κάνεις πόλεμο. Το να πάρεις την απόφαση να περάσεις απ’ τη φοβέρα στον πόλεμο είναι σαν να πηγαίνεις στο άγνωστο – και το άγνωστο τρομάζει πάντα και τους πάντες, και τους υποτιθέμενους «δυνατούς».

 Η Τουρκία το ξέρει αυτό πάρα πολύ καλά, γι’ αυτό και φοβερίζει μόνο, γιατί 50 χρόνια τώρα βλέπει πως αρκεί να φοβερίσει λίγο και εσύ υποχωρείς, αμύνεσαι, με τον καιρό συνηθίζεις να αμύνεσαι, δημιουργείς ένα ολόκληρο σύστημα άμυνας και ψυχολογικά αποφεύγεις κάθε λογική εμπράγματης αντίδρασης; – αυτό που θέλει και η Τουρκία: να σε έχει πάντα κάτω από τη φοβέρα της!

 Από τις φοβέρες όμως ως τον πόλεμο τα πράγματα αλλάζουν διαμετρικά. Και, όσο κι αν η Τουρκία είναι αλαζόνας, ένας πόλεμος δεν είναι ένα παιχνίδι και το ξέρει πολύ καλά.

 Εκείνοι που τρέμοντας λένε: «πόλεμο θα κάνουμε τώρα με τη Τουρκία»; ενδόμυχα σκεπτόμενοι πως η Ελλάδα δεν μπορεί να υπερισχύσει, ας σκεφτούν μια στιγμή: μα αυτή η τόσο «τρομερή» Τουρκία νίκησε καμιά φορά κάποιον οργανωμένο στρατό για να τη φοβόμαστε τόσο πολύ;

 Ας το σκεφτούν – και από μόνοι τους, αυτοί οι ελεεινοί ριψάσπιδες, αν μπορούν, ας αντιληφθούν ότι η απάντηση στην ερώτηση είναι: όχι! όχι! όχι!

 Η «τρομερή» αυτή Τουρκία, που κάθε μέρα φοβερίζει, με λόγια και απειλές (πολύ βολικά, γι’ αυτήν1) Ελλάδα και Έλληνες, ουδέποτε στους μοντέρνους καιρούς νίκησε έναν οργανωμένο και συμπαγή στρατό

 Ουδέποτε! Και θα νικήσει τον ελληνικό στρατό; Το σκέφτηκαν ποτέ οι Έλληνες που κατεβάζουν τα πανταλόνια τους και τρέμουν μήπως γίνει πόλεμος και η Ελλάδα καταληφθεί απ’ τη Τουρκία; Οι Έλληνες που εγκληματικά προσπαθούν να πείσουν όλο τον λαό ότι είναι αδύνατον «να τα βάλουμε» με τη Τουρκία, σπέρνοντας εγκληματικά ανύπαρκτο φόβο και υποχωρητικότητα;

 Απ’ το 1974 και μετά όπου κι αν πήγε ο τουρκικός στρατός – αυτός ο τόσο δυνατός τουρκικός στρατός! – σε ποιους επιβλήθηκε;

 Στη Κύπρο: μιας μηδαμινής Εθνικής Φρουράς χωρίς όπλα, τανκ, αεροπλάνα. Αν βρισκόταν εκεί η ελληνική Μεραρχία, ούτε στο όνειρό τους δεν θα πατούσαν το πόδι τους εκεί: θα τους είχε πετάξει ζωντανούς στη θάλασσα.
 Στο Ιράκ: ενός κατακερματισμένου στρατιωτικού χώρου, διαλυμένου απ’ τους Αμερικανούς.
 Στη Συρία: σε μια απλή πολιτοφυλακή Κούρδων εξαντλημένων από χρόνια μαχών και νικών εναντίον του ISIS.

 Κανέναν οργανωμένο στρατό δεν βρήκαν μπροστά τους, και πάλι όμως δυσκολεύτηκαν πολύ για να επιβληθούν, κι ακόμη όχι ολοκληρωτικά!

 Η «συνήθεια» των Τούρκων είναι να χτυπούν τους αδύναμους.

 Δεν έχουν ποτέ χτυπήσει έναν δυνατό – και ας έρθει κάποιος να μου πει πού έγινε κάτι τέτοιο και πότε, και δεν το αντιληφθήκαμε!

 Η Ελλάδα έχει έναν από τους καλύτερους οργανωμένους και προπαντός πειθαρχημένους στρατούς στο κόσμο. Και την πιο δυνατό αεροπορία και ναυτικό.

 Ποτέ η Τουρκία δεν θα τολμήσει να μπλεχτεί σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα γιατί ξέρει πάρα πολύ καλά πως στη θάλασσα και στους ουρανούς οι Τούρκοι δεν έχουν καμία δυνατότητα υπερίσχυσης, όσα όπλα κι αν έχουν.

 Όσο για τη στεριά, η ενδεχόμενη εντύπωση των Τούρκων πως, λόγω της αριθμητικής υπεροχής, έχουν κάποιες ελπίδες, μεγάλο λάθος γιατί το έδαφος, η στρατηγική των δυνάμεων ξηράς και η ελληνική αεροπορία θα τους κάνουν κομμάτια.

 Σε αυτό το σημείο /όμως μια σημείωση επιβάλλεται: εάν η Ελλάδα κατόρθωνε να συνδεθεί με μια αληθινή στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ, τότε οι δυο αεροπορίες τους θα γίνουν οι απόλυτοι κυρίαρχοι των ουρανών σε όλη τη κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.

 Επομένως, ας πάψει μια για πάντα η από τώρα μειοδοτική ελληνική ελίτ τουρκόφιλων και ανθελλήνων να συνωμοτεί προσπαθώντας να σύρει την Ελλάδα σε ταπεινωτικές υποχωρήσεις και προδοτικούς συμβιβασμούς, εδαφικούς τραυματισμούς και κατακερματισμούς, πουλώντας στον Τούρκο κυριαρχία και δικαιώματα, επωφελούμενη από το ότι δεν υπάρχει (ακόμη) στη χώρα εκείνη η «δικαιοσύνη» που θα αναλάβει να την εξουδετερώσει πριν αυτή κατορθώσει να πείσει τους μη έχοντες δική τους βούληση κυβερνώντες να αυτοκτονήσουν την Ελλάδα.         

 Και, επαναλαμβάνουμε, για άλλη μια φορά: ζητάμε επιτακτικά όλοι αυτοί οι πασίγνωστοι καθηγητές με την εκτεταμένη ακαδημαϊκή και τηλεοπτική επιρροή τους, να συγκεντρωθούν σε μια μεγάλη ομάδα νουθεσίας και προβολής, να γίνουν το αντίπαλο δέος των γνωστών ιδρυμάτων, et sim., που έχουν παρεισφρήσει και στα κυβερνητικά στρώματα, και να παρέμβουν με δύναμη στη κυβερνητική πολιτική οδηγώντας την στα σωστά μονοπάτια του Ελληνισμού και στις σωστές αποφάσεις που θα αποτρέψουν - εμπλέκοντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό μέτοχο 100% της ελληνικής αντίστασης - οποιαδήποτε ξένη ενέργεια εντεταλμένη να πραγματώσει τα λόγια της Ψαρούδα-Μπενάκη.

 Και ακόμη μια φορά το λέμε, με αναφορά στα όσα παραθέσαμε για τη Τουρκία:
Αμέσως, το γρηγορότερο, κατεπειγόντως η ΑΟΖ με Κύπρο, μαζί με στρατιωτικά γυμνάσια ετοιμότητας στη περιοχή!

 ΑΟΖ ΜΕ ΚΥΠΡΟ!

YΓ.:
Δεν ξέρω αν στη Τουρκία όλοι αυτοί οι Τούρκοι, που απειλούν και βρίζουν ως και με ανάρμοστες εκφράσεις την Ελλάδα, εμφανίζονται στο «γυαλί» τόσες φορές όσες στα φερέφωνα ελληνικά «κανάλια».

Υποψιάζομαι πως αυτός ο βομβαρδισμός μιας τουρκικής παρουσίας στην ελληνική τηλεόραση γίνεται εξεπίτηδες για να τρομοκρατηθεί ο απλός Έλληνας πολίτης και να φοβηθεί μήπως η Τουρκία κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα. και υποψιάζομαι επίσης πως όλη αυτή η ψυχολογική (αλλά και ψυχεδελική) επιχείρηση επηρεασμού των Ελλήνων πολιτών, υπό τον δήθεν μανδύα της «πληροφόρησης», αποσκοπεί οπωσδήποτε στο να δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό ένα αίσθημα κατωτερότητας και υποταγής στην δήθεν υπερέχουσα, πανταχού παρούσα, αδύνατον να της ξεφύγεις και να αντιμετωπίσεις τουρκική στρατιωτική ισχύς.

Ουσιαστικά τα «κανάλια» εγκληματούν σε βάρος των Ελλήνων πολιτών (λαός) προσπαθώντας να του εμφυσήσουν αισθήματα υποχωρητικότητας και εξευμενισμού του τουρκικού «θηρίου» (πόσες φορές διάβασα αυτή την ηλίθια λέξη σε άρθρα και γνωστών συγγραφέων!), ώστε «να μη μας κάνει κακό» και «να μπορέσουμε να ζήσουμε ήσυχα και ειρηνικά»!!

Υποθέτω πως κάποιοι θα πρέπει να επέμβουν ώστε να πάψει αυτή η εμφατική «πληροφόρηση τρόμου και φόβου» της τουρκικής αλαζονείας η οποία, έτσι όπως καθημερινά ενσταλάζεται στα μάτια και στ’ αυτιά, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εθνική ψυχολογία του λαού, ειδικά των χαμηλότερων πολιτισμικών τάξεων, που είναι και εκείνοι που περισσότερο είναι «δεμένοι» στην «εικόνα» της TV, ενσπείροντας αίσθημα και πεποιθήσεις ανημποριάς και εγκατάλειψης.

Το τί λένε και κάνουν τα «κανάλια» πρέπει να ελέγχονται κάθε μέρα, αυστηρά.
Στα λόγια, στις εικόνες και στις κρυφές ή φανερές προθέσεις.
Όλα έχουν ένα όριο!
Βρισκόμαστε σε πόλεμο, μη το ξεχνάμε.


ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.7.2020.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ