Κριμαία, η Ενεργειακή Γέφυρα της Ευρώπης – του Ιω. Φριτζαλά


Κριμαία,
η Ενεργειακή Γέφυρα της Ευρώπης 

του Ιω. Φριτζαλά

Σέ μία ἐποχή ἒντονων γεωπολιτικῶν ἀνακατατάξεων, οἱ ὁποῖες θά ὀδηγήσουν στήν σταδιακή ἀντικατάσταση τῆς ἀμερικανικῆς ἡγεμονίας ἀπό μία νέα παγκόσμια τάξη μέ ἐπίκεντρο τήν Εὐρασία, εἶναι ἀνάγκη νά γνωρίσουμε καλλίτερα τήν Ρωσία, τήν στρατηγική της φιλοσοφία καὶ τὴν ἂρρηκτη σχέση της μὲ τὶς ἀξίες τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ τοῦ Ἀνατολικοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανισμοῦ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΡΩΣΙΑ, ΕΔΩ.Τό βιβλίο «Κριμαία - Η Ενεργειακή Γέφυρα της Ευρώπης» του Ιωάννη Φριτζαλά καλύπτει ἐπαρκῶς αὐτή τήν ἀνάγκη, παρέχοντας, ταυτοχρόνως, ἀπαντήσεις σέ ἐρωτήματα πού μᾶς ἀπασχολοῦν, ἀναφορικά μέ τίς τρέχουσες διεθνεῖς ἐξελίξεις.

Ο πλανήτης έχει εισέλθει στην επονομαζόμενη ως «μεταδυτική εποχή». Η παγκόσμιος ισχύς και το αναπτυξιακό δυναμικό αποκεντρώνονται και μετακινούνται προς την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, γεγονός το οποίο συντείνει στην διάβρωση της παγκοσμίου οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας των παραδοσιακών δυτικών δυνάμεων, στην δημιουργία νέων κέντρων οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και στην ανάδειξη ενός πολυπολικού διεθνούς συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο της αναθεωρήσεως των γεωπολιτικών ισορροπιών -ικανών να οδηγήσουν σε κοσμογονικές αλλαγές, εφάμιλλες μόνο με εκείνες που ακολούθησαν την κατάλυση της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως το 1453- η Ρωσική Ομοσπονδία επανακάμπτει δυναμικά στο διεθνές στερέωμα. Παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλει «να αντιμετωπίσει την απειλή κατά της υπάρξεώς της μόνη, για ακόμα μία φορά, κατά την μακραίωνη ιστορία της», έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη να ηγηθεί των προσπαθειών ενδυναμώσεως της διεθνούς ειρήνης και εγκαθιδρύσεως ενός δίκαιου και δημοκρατικού παγκοσμίου συστήματος.

Η αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης, με την ενσωμάτωση της Κριμαίας και της Σεβαστουπόλεως στην Ρωσική Ομοσπονδία, παρέχει στην ρωσική ηγεσία μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στρατηγικής αξιοποιήσεως της ταυρικής χερσονήσου, με σκοπό την κατασκευή ενός νέου δικτύου αγωγών εφοδιασμού της ευρωπαϊκής αγοράς με ρωσικό φυσικό αέριο. Η δυνητική υλοποίηση της προτάσεως, η οποία εξετάζεται στην ανά χείρας μελέτη, θα συμβάλει:

-στην περαιτέρω ισχυροποίηση της ρωσικής θέσεως στο ευρωπαϊκό ενεργειακό γίγνεσθαι.
-στην ενίσχυση της ρωσικής ενεργειακής ασφαλείας.
-στην ανάσχεση της επιχειρούμενης στρατηγικής απομονώσεως της Ρωσίας από την ευρωατλαντική συμμαχία.
-στην αποτελεσματικώτερη αντιμετώπιση του φαινομένου της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
-στην προβολή του ρωσικού πολιτισμού και της ρωσικής στρατηγικής κουλτούρας.

-στην διαμόρφωση των συνθηκών εδραιώσεως μίας διεθνούς συνθήκης ισορροπίας που θα εγγυάται την διασφάλιση της ειρήνης, της ευημερίας και της σταθερότητας, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στά βιβλιοπωλεῖα ἀπό τίς ἐκδόσεις "ΠΕΛΑΣΓΟΣ".

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.7.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΤΑΥΡΙΔΑ ΚΡΙΜΑΙΑ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣΚριμαια, Ενεργειακη Γεφυρα Ευρωπης, Φριτζαλας, γεωπολιτικη, αμερικη, αμερικανικη ηγεμονια, παγκοσμια ταξη, Ευρασια, Ρωσια, στρατηγικη, φιλοσοφια, Ελληνισμος, Ανατολικος ορθοδοξος Χριστιανισμος, εκδοσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, Ταυριδα, Σεβαστουπολη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ