Ψηφιακό corpus αρχαίων νομισμάτων αποκλειστικά της Θράκης έφτιαξαν οι Γερμανοί!!!


Ψηφιακό corpus
αρχαίων νομισμάτων
αποκλειστικά της Θράκης
έφτιαξαν οι Γερμανοί!!!


Το Corpus Nummorum Online είναι μια διαδικτυακή πύλη αφιερωμένη στα αρχαία νομίσματα της Κάτω Μοισίας, της Θράκης, της Μυσίας και της Τρωάδος.


Η ερευνητική βάση δεδομένων βασίζεται κυρίως σε συλλογές του Münzkabinett der Staatlichen Museen zu Berlin / Βερολίνου, οι οποίες περιλαμβάνουν κέρματα από περίπου 104 αρχαία νομισματοκοπεία από τις προαναφερθείσες περιοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΕΔΩ.

Η συλλογή έγινε από νομίσματα από διάφορες συλλογές παγκοσμίως, που κατατέθηκαν στην Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities (BBAW). Αυτά τα σύνολα δεδομένων θα συμπληρωθούν περαιτέρω από ψηφιακούς καταλόγους μουσείων και υλικό από άλλες πηγές.

Η βάση δεδομένων καθιστά δυνατή την συστηματική ταξινόμηση μεμονωμένων νομισμάτων και την ομαδοποίησή τους κατά νομισματοκοπεία και τύπους, καθώς και από μήτρες που χρησιμοποιήθηκαν στην διαδικασία κοπής.

Όλα τα νομίσματα στην πύλη περιγράφονται επιστημονικά, τόσο στα γερμανικά όσο και στα αγγλικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΘΡΑΚΗ, ΕΔΩ.

Είναι μια συλλογική προσπάθεια της Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Βερολίνου-Βραδεμβούργου, του Münzkabinett der Staatlichen Museen zu Berlin και του Πανεπιστημίου Goethe στην Φρανκφούρτη.

Η πύλη αναπτύσσεται σε στενή συνεργασία με άλλες διεθνείς πρωτοβουλίες για τυπολογική παρουσίαση ελληνικών νομισμάτων, όπως το Online Greek Coinage, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Συμβουλίου ().

Όλα τα σχετικά πεδία βάσης δεδομένων συνδέονται με σταθερά Uniform Resource Identifiers (URIs) νομισματικών εννοιών NOMISMA.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.7.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: Ψηφιακο corpus αρχαιων νομισματων, Θρακη, Γερμανοι, Corpus νομισματων, αρχαια νομισματα, Κατω Μοισια, Μυσια, Τρωας, Τρωαδα, Τροια, Moesia, Thrace, Mysia, Troad
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ