Μετά από 19 χρόνια ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων ιδρύει το «Facebook της έρευνας»

Μετά από 19 χρόνια
ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων
ιδρύει
το «Facebook της έρευνας»


Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην ετήσια εκδήλωση του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων, στην Θεσσαλονίκη.


Στο επίκεντρο ευρίσκονταν ανακοινώσεις που αφορούσαν στην πορεία και τα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού. Με γνώμονα την έρευνα, την εξωστρέφεια και τις ανάγκες του κόσμου, ο Οργανισμός επεκτείνεται και θα μετονομαστεί σε Ερευνητικό Οργανισμό Ελλάδος.

Στο νέο project HEROES (από τα αρχικά Hellenic Research Organization) ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους ακόμη περισσότεροι ερευνητές, δημοσιογράφοι και όλοι όσοι αγαπούν την έρευνα, χωρίς λογοκρισίες!

Πρόκειται για μία νέα πλατφόρμα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι, δωρεάν, ανταλλάσσοντας γνώσεις και πληροφορίες, κάτι σαν το Facebook της έρευνας. Τα ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά του Οργανισμού γίνονται ακόμα πιο διαδραστικά, καθώς ο αναγνώστης μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε εικόνα ή στοιχείο του κειμένου και να εμφανιστούν πληροφορίες που δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο. Δημιουργείται το 5ο ραδιόφωνο του Οργανισμού, αφιερωμένο σε θέματα επικαιρότητας, το EOE-Today!

Τέλος, μία εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση που θα συζητηθεί: Υπό την αιγίδα του Οργανισμού ιδρύεται μία νέα ένωση για δημοσιογράφους, ερευνητές και αρθρογράφους, η ΕΝ.Ε.Λ.Δ.Ε. (Ένωση Ευρωπαίων Λειτουργών Δημοσιογραφίας και Έρευνας). Πλέον, θα υπάρχει μία ένωση που θα στηρίζει όλους όσους ασκούν το λειτούργημα της έρευνας και δεν είχαν δική τους στέγη. Θα παρέχεται νομική στήριξη και προνόμια για την διευκόλυνση του έργου τους. Πρόεδρος, η κ. Ευγενία Κούκουρα, επίσημη ξεναγός του ελληνικού κράτους και επί τιμή πρόεδρος του Οργανισμού. 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.7.2020. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 6.7.2020.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα για ΜΜΕ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΕρευνητικος Οργανισμος Ελληνων, Facebook της ερευνας, Φεισμπουκ της ερευνας, Θεσσαλονικη, Ερευνητικος Οργανισμος Ελλαδος, ΕΟΕ, ερευνητης, δημοσιογραφος, ερευνα, λογοκρισια, ΕΝΕΛΔΕ, Ενωση Ευρωπαιων Λειτουργων Δημοσιογραφιας και Ερευνας, Κουκουρα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ